Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Aero Is Everything” – Jef Van Meirhaeghe wil goud in Kona
Hawaii

“Aero Is Everything” – Jef Van Meirhaeghe wil goud in Kona

Jef Van Meirhaeghe

Jef Van Meirhaeghe kan op 13 oktober wel eens 1 van de blikvangers worden van de meer dan 50 Belgische triatleten die in Kona aan de start staan van het WK Ironman. De ex-wielrenner heeft ambitie… stevige ambitie… En om voor goud te gaan, is aerodynamica belangrijk. En dus trok hij samen met onze vrienden van B.E. Sports Media naar het wielercentrum Eddy Merckx in Gent. Een blik achter de schermen en een mooi interview met deze neo-triatleet.

“Ik ben 26 jaar, ex-profwielrenner en nu lange-afstands-triatleet… Waarom triatlon? Toen ik stopte met wielrennen, voornamelijk door overtraining en de draad volledig kwijt te zijn, was er iemand die mij uitdaagde om een marathon te gaan lopen. Dat is snel uitgegroeid naar zwemmen na een paar maanden. Een klein half jaar later heb ik me ingeschreven voor mijn eerste Ironman. En die ging direct ook zeer goed. Zo goed zelfs dat ik de ambitie kreeg om me te plaatsen voor Hawaii. Ik miste toen mijn kwalificatie erg nipt. Ik werd derde en in mijn age group waren er maar twee slots. Ik heb dan opnieuw geprobeerd dit jaar in Zuid-Afrika en daar werd ik opnieuw derde, maar er waren dit keer wel vijf slots. En dus had ik mijn kwalificatie beet. Sindsdien interesseert me nog maar 1 ding en dat is om wereldkampioen te worden in mijn age group.”

“Ik denk dat als ik wereldkampioen wil worden dat, wegens een minder zwemnummer, mijn bike split echt fantastisch moet zijn. En daarom waren we hier, om te testen of ik al dan niet nog aerodynamischer kan zitten. En daarnaast is het een mooie gelegenheid om mijn sponsors voor te stellen. Aero is everything. Tussen de testen door hebben we materiaal veranderd, pakken veranderd… Alles wat maar mogelijk invloed kan hebben. Mijn ‘drag factor’ is getest geweest. De verbeteringen daarin waren miniem. Maar de minste verbetering kan in een Ironman tot een hoop tijdsverschil leiden,” aldus Jef.

Wij wensen de nieuwbakken triatleet alvast veel succes toe met de voorbereidingen op Kona en zullen hem daar ook zeker voor onze lens halen…