Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alexandra Tondeur 6de op WK LD
Helle Frederiksen pakt titel voor eigen volk (foto: ITU)
Nieuws

Alexandra Tondeur 6de op WK LD

Helle Frederiksen pakt titel voor eigen volk (foto: ITU)
Helle Frederiksen pakt titel voor eigen volk (foto: ITU)

Op het wereldkampioenschap long distance triatlon van de ITU heeft Alexandra Tondeur een 6de plaats behaald. Het WK LD was de afsluiter van het Multisportfestival van de International Triathlon Union in Denemarken. Zaterdag was Odense het strijdtoneel en hoewel het ITU WK in de schaduw staat van de Ironman en Challenge WK’s kregen we in Denemarken toch een sterk deelnemersveld.

Het WK van de ITU gaat over de afstanden 3 km zwemmen, 120 km fietsen en 30 km lopen. Spaans kampioen Pablo Dapena haalde het bij de mannen. Hij doet weinig wedstrijden buiten Spanje maar in Denemarken was het meteen raak voor de sterke loper. Hij won de wereldtitel in 5u19’30. De Zwitser Ruedi Wild werd tweede in 5u22’13 en de Est Marko Albert was derde in 5u22’27. Er stonden geen Belgische pro mannen aan de start.

Pablo Dapena wereldkampioen (foto: ITU)
Pablo Dapena wereldkampioen (foto: ITU)

Bij de vrouwen hoorde Alexandra Tondeur tot de podiumkandidaten maar ze verloor te veel tijd in het fietsen op een sterke kopgroep van vier. Riberos, Frederiksen, Luxford en Pedersen fietsten acht minuten weg van Tondeur. Die had ook al vijf minuten achterstand opgelopen in het zwemmen. Als achtste kwam ze van de fiets en daarna volgde nog een mooie inhaalrace. Die bracht haar nog dichtbij de top-5. 

Vooraan was Helle Frederiksen voor eigen volk de sterkste. De Deense won in 5u49’04. De Chileense Barbara Riberos werd tweede en de Australische Annabel Luxford werd derde. Alexandra Tondeur pakte de zesde plaats in 6u09’26. 

Results Elite Women 2018 Fyn ITU Long Distance Triathlon World Championships Triathlon org