Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Skipper wint IM UK, Meuser 18de keer naar Kona
Nieuws

Skipper wint IM UK, Meuser 18de keer naar Kona

Joe Skipper IM UK

De Ironman UK in Bolton heeft ondanks het ingekorte fietsnummer toch een mooie wedstrijd opgeleverd. Thuisatleet Joe Skipper, die we nog kennen van de Challenge Geraardsbergen, pakte zijn allereerste Ironman overwinning. Lucy Gossage won bij de vrouwen. Maar wij keken vooral uit naar Christian Meuser. Die pakte na een sterke wedstrijd alweer een overwinning bij de M60 en mag in oktober voor de 18de (!) keer naar Hawaii.

Voor de X-man zag het er voor de wedstrijd nog goed uit toen er sprake was dat het zwemnummer zou geannuleerd worden wegens blauwalg. Gelukkig kregen ze in Bolton toch groen licht om te zwemmen, want ze moesten door bosbranden in de regio het fietsparcours al drastisch inkorten naar iets meer dan 150 km. Toch zwemmen en minder lang fietsen, normaal speelt dat in het nadeel van Meuser. Maar Christian deelde zijn wedstrijd goed in en bleef sterk overeind in de marathon tegen een opzettende Engelsman. In 10u30’53 liep Christian naar een nieuwe age group overwinning bij de M60. En dus mag hij voor de 18de keer naar het WK Ironman. Hij blijft zo absoluut recordhouder onder de Belgische triatleten.

Bart Mathys pakt goud M40

We zagen bij de age groupers nog straffe prestaties. Jaryd De Mooij zal ook wel een paar keer gevloekt hebben op de bosbranden, want zijn favoriete onderdeel is en blijft het fietsen. Ondanks het kortere parcours deed hij het uitstekend. Hij werd vijfde bij de M30 in 8u50’42 en 9de age grouper overall. Uitkijken of dat voldoende blijkt voor een ticket naar Hawaii. Bij de M40 had Bart Mathys in Geraardsbergen al laten zien dat hij top is. In Bolton was hij de sterkste van zijn age group. Hij won de M40 categorie in 8u46’30 en was de 4de age grouper overall, goed voor een 13de plaats in de algemene uitslag, inclusief de pro’s… Zijn maatje Koen Van Rie viel uit tijdens de marathon.