Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgen krijgen gat niet dicht op WK Mixed Team Relay
Marten Van Riel perst er alles uit (foto: ITU/Janos M. Schmidt)
Nieuws

Belgen krijgen gat niet dicht op WK Mixed Team Relay

Marten Van Riel perst er alles uit (foto: ITU/Janos M. Schmidt)
Marten Van Riel perst er alles uit (foto: ITU/Janos M. Schmidt)

De Belgische triatleten en het Mixed Team Relay format… Het is nog geen geslaagd huwelijk. Dat werd zondag nogmaals duidelijk op het WK van de nieuwe olympische discipline. In Hamburg liep Valerie Barthelemy achterstand op in de wissel. Nadien kregen Marten Van Riel, Claire Michel en Jelle Geens het gat niet meer gedicht. Herkansing over een paar weken op het EK in Glasgow.

Valerie Barthelemy bij de swim exit (foto: ITU/Janos M. Schmidt)
Valerie Barthelemy bij de swim exit (foto: ITU/Janos M. Schmidt)

Een estafette triatlon over een superkorte afstand met twee vrouwen en twee mannen, ziedaar de ingrediënten van de Mixed Team Relay format. België besloot om met Valerie Barthelemy te starten. Zij had een vrij goed zwemnummer maar verloor veel tijd in de wissel en zag nadien de achterstand alleen maar groter worden. Ze was dan ook ontgoocheld:

De overige Belgen deden er nog alles aan om het verschil te beperken. Marten Van Riel won nog een plaatsje, maar ook Claire Michel slaagde er ondanks een snel loopnummer niet meer in om naar voor op te rukken. Jelle Geens werd helemaal het kind van de rekening toen hij in het fietsen de wedstrijd moest verlaten omdat de koplopers team Belgium dreigden te dubbelen, altijd een risico in zo’n ultrakorte wedstrijd.

Jelle Geens uit het water (foto: ITU/Janos M. Schmidt)
Jelle Geens uit het water (foto: ITU/Janos M. Schmidt)

In principe heeft ons land een sterke ploeg, maar het ontbreekt Team Belgium nog aan ervaring in de discipline. Bovendien is de tactiek van welke atleet wanneer ingezet wordt, ook van groot belang… In Glasgow op het EK krijgen de Belgen een herkansing, maar dan gaat de wedstrijd over de kwartafstand, het dubbele dus van in Hamburg. 

De wereldtitel ging naar Frankrijk. Die haalden het met Leonie Perault, Dorian Coninx, Cassandre Beaugrand en Vincent Luis in 1u20’06. Australië pakte op 45 seconden het zilver en het brons ging naar de USA in 1u20’51. Nederland werd knap vijfde. België pakte de 18de plaats.