Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Team ZWATT gebruikt jouw benen
Gear

Team ZWATT gebruikt jouw benen

TrainSmarter

We kennen Team ZWATT reeds als de fabrikant van vermogensmeters die graag van in de ontwikkelingsfase input van de klanten vraagt. Het Deense merk, opgestart in 2016, gaat in 2018 een stapje verder: custom metrics.

De idee is eenvoudig, ze hebben een werkende vermogensmeter die de standaard metrics registreert en desgevallend communiceert met de headunit, maar dit is niet voldoende. Team ZWATT zoekt een nieuw testpanel om te kijken hoe de ongebruikte data die momenteel in de crank verzameld wordt nuttig naar de gebruiker gebracht kan worden. “Het testpanel wordt gevraagd een maandelijkse FTP-test – in de vorm van een 20 minuten all out rit – af te leggen,” legt oprichter Rolf Ostergaard uit. Het uiteindelijke doel van deze tot nu toe “clutter” data te analyseren is om (hopelijk) nieuwe inzichten te verwerven over hoe getraind kan worden op de fiets.

TeamZWATTFTP

In een nutshell zal je je lichaam schenken aan de wetenschap, Team ZWATT gebruikt jouw benen, maar zal je er wel voor moeten betalen. Je krijgt een volledig functionerende Zpider power meter en getweakte Android app (discriminatie ten opzichte van iOs gebruikers, het is eens de omgekeerde wereld), maar betaalt hier wel de eenmalige som van 250 euro voor. En dan nog eens 10 euro per maand gedurende 12 maanden. Waarom? Geen idee… Een vermogensmeter voor 370 euro dus. Nog steeds geen slechte deal lijkt ons.

Blog2

“Het doel is om alle fietsers, ongeacht hun ambitieniveau, toe te laten efficiënter te trainen. Door een eenmalig hoge kost, gevolgd door een gespreide maandelijkse betaling, gecombineerd met technologische ontwikkelingen zoals de nieuwe algoritmes trachten wij ons te profileren in een groeiende markt van vermogensmeters,” vervolgt Rolf Ostergaard.

Hoe neem je deel aan hun sprong voorwaarts? Via hun website.

Nog een laatste bedenking, als uit dit ‘onderzoek’ nu geen nieuwe metrics tevoorschijn komen zit Team ZWATT qua marketing en verkoopspraatjes voor 200% in het jaar 3018.