Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Blauwalg maakt duatlon van IM Hamburg
Nieuws

Blauwalg maakt duatlon van IM Hamburg

IM Hamburg swim canceled

Slecht nieuws voor de triatleten die zondag in de Ironman van Hamburg hadden gehoopt op een verfrissend zwemnummer van 3,8 km alvorens 180 km te fietsen en 42 km te lopen in de hitte. Vrijdagmiddag liet de organisatie weten dat het zwemonderdeel van de vrij nieuwe Duitse Ironman geannuleerd wordt. Door blauwalg kan er niet gezwommen worden in de Alster. En dus wordt het zwemmen vervangen door een kort looponderdeel. Heel wat ontgoochelde atleten, al zal Bart Aernouts wellicht wel in zijn vuistje lachen.

Het annuleren van het zwemmen, is een flinke streep door de rekening van de betere zwemmers. En bovendien staat het vervangende lopen van 6 km absoluut niet in verhouding tot een zwemnummer van 3,8 km. De betere lopers zijn rond of in minder dan twintig minuten klaar met die eerste run, terwijl de betere zwemmers rond de vijftig minuten nodig hebben. En dus krijgen we zondag een korte Ironman in Hamburg, zonder zwemmen. En dat heeft een impact op een groot aantal Belgische triatleten. Onder andere Floor Martens, die in Hamburg haar debuut maakt op de volledige afstand, is flink ontgoocheld:

Het zwemmen is het minste onderdeel van de drie voor Bart Aernouts. De ex-wereldkampioen duatlon ziet zijn kansen in Hamburg dan ook groeien, al zal allicht de zes kilometer lopen te klein zijn om een echt verschil te maken, toch zal hij deze keer geen groot gat moeten dichtrijden bij het begin van het fietsen. 

Ook voor de Duitse triatleten heeft de nieuwe situatie grote gevolgen. Hamburg is namelijk ook het Duits kampioenschap volledige triatlon. Of het die status blijft behouden, is nog niet duidelijk. Ondertussen duikt er op sociale media veel kritiek op over de late communicatie door de organisatie…