Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Heemeryck heeft tactisch plan voor Challenge Praag
Nieuws

Heemeryck heeft tactisch plan voor Challenge Praag

Pieter Heemeryck video Praag

Zaterdag start Pieter Heemeryck als titelverdediger in de Challenge halve triatlon van Praag. Dit jaar is de tegenstand op de Karslbrucke een stuk groter. Vooral Javier Gomez lijkt een te duchten tegenstander. De collega’s van 3athlon.nl trokken met camera en microfoon naar Pieter en vroegen hem naar de tegenstand en de wedstrijd. En wat het plan is… “Ik heb een tactisch plan, maar dat ga ik nu natuurlijk niet vertellen. Of dat plan gaat lukken? Dan moet alles na het zwemmen al goed zitten, we zien wel…”

Heemeryck heeft tot hiertoe een goed seizoen, maar met de Challenge Praag start de tweede helft van zijn seizoen. Vorig jaar won hij in de Tsjechische hoofdstad. Dit jaar wordt dat wellicht wat minder gemakkelijk. “Ik zie het wel zitten, maar ze geven heel warm weer. En er is heel sterke concurrentie, dus het wordt zwaar. Maar ik zie het zitten,” vertelt Pieter. “Als Gomez aan de start staat, dan is het in theorie voor de tweede plaats. Maar we gaan wel proberen om het hem moeilijk te maken. Daarnaast start Pablo Dapena (wereldkampioen ITU Long Distance triatlon – redactie), Maurice Clavel, Matt Trautman, Evert Scheltinga… We zijn met zes, zeven atleten die voor het podium kunnen gaan. Ik ben pas aangekomen en heb het parcours nog niet verkend, maar ik herinner het me nog van vorig jaar. Ik weet hoe en waar ik het de concurrentie moeilijk kan maken, maar dat ga ik je nu niet vertellen. Ik heb wel een tactiek maar dan moet wel alles lopen zoals ik het wil. En dat zal zich morgen heel snel uitwijzen na het zwemmen…”

Praag kan ook invloed hebben op zijn tweede seizoenshelft. “Ik werk sowieso toe naar het WK 70.3 Ironman in Zuid-Afrika, maar het hangt onder andere van een goed resultaat in Praag af of ik me verder alleen nog focus op andere Challenge wedstrijden zoals Davos en Sardinië. Met een goede uitslag in Praag scoor ik natuurlijk mooie punten voor de World Bonus Ranking van Challenge Family,” aldus Pieter, die momenteel 7de staat in die pro ranking.

De Challenge Praag is vanaf 12 uur live te volgen op de site van Challenge Family.