Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Dekker klopt Lagae in Kinrooi
Nieuws

Dekker klopt Lagae in Kinrooi

Martijn Dekker podium Maaseik

De Nederlandse proftriatleet Martijn Dekker van het Belgische Itzu Triteam heeft zondag de Steengoed Maastriatlon van Kinrooi gewonnen. Martijn ging van start tot finish aan de leiding in de kwarttriatlon. Hij verwees Kasper Lagae naar de tweede plaats en Jeroen Van Dael pakte de derde plaats.

Opnieuw een tweede plaats dus voor Kasper Lagae. Hij heeft dit seizoen al een aantal tweede plaatsen verzameld en wacht vol ongeduld op die eerste overwinning van 2018. Maar zondag had hij vrede met de tweede stek, achter een te sterke Dekker. “Ik ben geklopt door een pro-atleet en dat is geen schande. Ik kwam als tweede uit het woelige water op een kleine minuut van Dekker. Op de fiets heb ik een halve minuut extra verloren, ondanks een gemiddelde van 41 km per uur. Het lopen verliep goed, pijnvrij en de leider kon niet echt meer uitlopen. Ik ben dan ook tevreden,” aldus Kasper.

Martijn Dekker won de kwarttriatlon in 2u00’36. Op net geen twee minuten werd Lagae tweede. Jeroen Vandael werd in 2u04’09 knap derde voor Wouter Simons en Lars Baeyens.

Blessure nekt Katrien Maes

Bij de vrouwen was de verrassende Alizee Thange de beste. De triatlete van het Triatlon Team moest nochtans stevig in de achtervolging, want ze verloor in het zwemmen een zestal minuten op leidster Katrien Maes. Die bleef dezelfde voorsprong behouden in het fietsen, maar in het lopen kreeg Katrien na 2 km te kampen met een blessure. In plaats van te stoppen besloot ze door te gaan, meer stappend dan lopend. In de laatste anderhalve kilometer kwam Thange er alsnog overheen. Alizee won haar allereerste triatlon ooit in 2u27’47. Katrien Maes werd in 2u30’56 op karakter tweede en Jessy Wouters pakte de derde plaats.

Laurien Billen wint de 1/8ste triatlon in Kinrooi
Laurien Billen wint de 1/8ste triatlon in Kinrooi

Op de sprintafstand gingen de overwinningen naar de Nederlandse junior Daan Gehlen en Laurien Billen.