Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bart Aernouts wint ingekorte Ironman Hamburg
Nieuws

Bart Aernouts wint ingekorte Ironman Hamburg

Bart Aernouts wint IM Hamburg

Bart Aernouts heeft zondag de Ironman Hamburg gewonnen. Door blauwalg in het water werd het zwemnummer van de Ironman Hamburg geannuleerd en vervangen door 6 km lopen. En dat was goed nieuws voor sterke loper Bart Aernouts. De ex-wereldkampioen duatlon won in Hamburg in een tijd van 7u05’26. Hij ging in de eerste 6 km lopen meteen aan de leiding, al bleven de verschillen erg beperkt. In de marathon maakte de BMC-Vifitsport triatleet het verschil.

Bart Aernouts deed 19’47 over de 6 km maar kreeg in zijn zog zowat alle andere favorieten mee in de wissel. Daardoor ontstond er een grote kopgroep van 14 mannen, maar na 130 km fietsen bleven er daar nog maar drie van over: de Duitser Markus Liebelt, de Zuid-Afrikaan James Cunnama en Bart zelf.

Met 4u00’50 zette Bart een stevige fietstijd op de tabellen na 180 km fietsen. Alleen James Cunnama kon hetzelfde tempo aanhouden en met zijn twee doken Bart en James de wisselzone binnen. Tim Don volgde op een minuut, Joe Skipper op anderhalve minuut.

In de marathon begon Bart meteen aan een stevig tempo te lopen. Cunnama moest onze landgenoot vanaf de eerste kilometers laten gaan. Het gevaar leek nog even van Joe Skipper te komen, die twee weken geleden nog de Ironman UK won. Maar Aernouts hield stand en bleef een ritme van 4′ per km aanhouden. Zo kwam hij uit op een marathontijd van 2u39’51.

Bart Aernouts won de Ironman Hamburg in 7u05’26. Zelfs zonder 3,8 km zwemmen is dat een bijzonder scherpe tijd. Joe Skipper verloor uiteindelijk nog zeven minuten. De Brit werd tweede. James Cunnama werd op 8’25 derde. Will Clarke, ploegmaat van Bart bij BMC-VifitSport werd vierde in 7u20’17.