Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische juniores presteren sterk in Tabor
Nieuws

Belgische juniores presteren sterk in Tabor

Cassiers VDK Tabor finish

In het Tsjechische Tabor hielden de Belgische juniores het hoofd koel tijdens een hete sprinttriatlon voor de ETU Junior Cup. Onze landgenoten deden het uitstekend en kwamen naar huis met twee top-10 plaatsen. Cato Cassiers pakte een knappe 8ste plaats en Jarno Cuypers werd 7de bij de jongens.

Cato Tabor 2

Cato Cassiers kwam als 14de uit het water maar zette dan een sterke fietsproef neer. Met de beste fietstijd van het hele pak rukte ze na 20 km fietsen op naar de 7de plaats. In het lopen speelde ze een paar keer haasje over, maar ze pakte uiteindelijk een mooie achtste plaats in 1u06’35, op minder dan een minuut van het podium. De Australische Hannah Knighton was een klasse te sterk en won overtuigend in 1u04’17. De Slovaakse Kristina Jesenska werd tweede op 1’18. Zeven seconden later kwam de Nederlandse Quinty Schoens als derde over de streep. Lotte Vandekerckhove startte in Tabor in haar allereerste ETU Junior Cup. De jonge No Limit triatlete pakte een 33ste plaats na een knappe inhaalrace. “Het was mijn debuut in het ETU circuit en alles verliep volgens plan, dus ik ben best tevreden,” aldus Lotte.

Lotte VDK Tabor 2

Bij de jongens zagen we een sterke Jarno Cuypers. Die zette in de 5 km lopen een 15’16 neer maar zelfs dat was onvoldoende voor het podium. De Portugese Ricardo Batista liep 14’19 en pakte in 58’06 de overwinning. Jarno werd zevende in 58’58. Ook Wout Franco deed het goed. Hij werd 15de in 1u00’19. Stef Corthouts werd 21ste, Robbe De Dobbelaere 28ste, Vince Van De Poel 32ste en Tanguy Museur 41ste. 

Naast Robbe De Dobbelaere bij de juniores startte ook zijn jongere broer Raf in het Tjsechisch kampioenschap voor Jeugd B-atleten. En daarin pakte de SMO-Specialized een mooie 3de plaats.