Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Thomas Jurgens domineert triatlon van Beerse
Nieuws

Thomas Jurgens domineert triatlon van Beerse

Thomas Jurgens bike Beerse

De triatlon van Beerse was ooit een monument in de Kempen. De laatste 11 jaren hield Den Hout Sportief de traditie in ere, maar zaterdag kregen ze wel heel weinig bijval. Slechts een zeventigtal deelnemers daagden op, maar dat betekent niet dat we geen mooie wedstrijd kregen. Thomas Jurgens haalde er helemaal vooraan de spanning al vroeg uit, maar achter hem kregen we een mooie strijd om plaats 2.

Jurgens is al een tijdje in goeie doen maar onder andere in de Franse GP’s kon hij dat niet altijd omzetten in een constant goeie wedstrijd. In Beerse vielen de puzzelstukken wel in elkaar. Al na het zwemmen stond er geen maat op de Solid Endurance triatleet. Thomas vergrootte zijn voorsprong in het fietsen en liep nog redelijk vlot naar een meer dan verdiende overwinning. En die kon nog lachen met zijn lange solo. “Nu weet ik hoe het voelt om een tijdrit te doen,” vertelt Thomas. “Na een paar weken training, terug wedstrijd en meteen een eerste plaats, dat voelt goed.”

Thomas Jurgens run Beerse

Achter de eenzame leider vormde zich een groepje van vijf achtervolgers met onder andere Hans Verbist, Troy Kiveryn, Lander Sels en Wouter Wuilmus. Die laatste bleek de snelste loper en pakte de tweede plaats voor Lander Sels.

Bij de vrouwen kregen we een spannende wedstrijd met 3 leidsters na het fietsen: de jonge Marie Luyckx van het Solidpharma team en de twee Kempische streekgenotes Ellen Swaenen en de Turnhoutse Evelyn Bosch. Die streed zo goed als voor eigen volk en dat hielp blijkbaar. In het lopen bleek ze de snelste. Evelyn won in 1u13’11. Swaenen werd tweede in 1u13’54 en Luyckx pakte de derde plaats in 1u15’53. Jolien Boonen, de sterke stratenloopster uit Kasterlee en meervoudig winnares van de halve marathon van Kasterlee, proefde opnieuw van triatlon en werd knap vierde.