Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claire Michel 5de op EK in Glasgow
Nieuws

Claire Michel 5de op EK in Glasgow

Claire Michel is 5de geworden op het Europees kampioenschap kwarttriatlon in Glasgow. De Brusselse moest er in de laatste meters nog alles uitpersen in een spurt met Frintova om die 5de plaats te behalen. Meer zat er donderdag niet in, want voor Claire speelde zich het minst gunstige wedstrijdscenario af, met Learmonth, Beaugrand en Spirig die de grote groep op grote achterstand hadden gezet. Spirig pakte haar zesde Europese titel.

Ze is een fenomeen, Nicola Spirig.De olympische kampioene van Londen 2012 laat de laatste paar jaar het World Triathlon Series circuit links liggen (hoewel ze dit seizoen nog 4de werd in de WTS Hamburg) maar een Europees kampioenschap spreekt haar nog altijd aan. En weinigen kunnen zo pieken naar één wedstrijd als de 36-jarige Zwitserse. Bovendien kan deze moeder van twee kids alle afstanden aan en dat bewees ze in Glasgow opnieuw. Ze sloeg hard toe op de fiets en liep dan vlot weg van Learmonth en pakte zo haar zesde Europese titel in 1u59’13.

Ze was de enige van de achtervolgende groep die er in slaagde om op de fiets terug naar voor te geraken. Claire Michel kwam wel in de eerste achtervolgende groep terecht na een voor haar doen degelijk zwemnummer. Ze verloor een minuut op snelste zwemster Jessica Learmonth en volgde in de wissel op een tiental seconden van Spirig. Maar die ging er solo vandoor terwijl in de groep van Claire het nooit begon te draaien en al helemaal niet toen een tweede grote groep kwam aansluiten. Valerie Barthelemy probeerde nog een paar keer mee het tempo op te drijven vooraan, maar toen Spirig aan kwam sluiten bij Learmonth en de Francaise Cassandre Beaugrand, groeide het verschil richting drie minuten.

Spirig en Learmonth bleven met twee doorgaan nadat de 21-jarige Beaugrand moest lossen. Zij zou nog flink wat tijd verliezen in de laatste anderhalve ronde, maar hield nog een minuut bonus over op de achtervolgsters. En dus was het bij het ingaan van de 10 km lopen duidelijk dat de medailles al uitgedeeld waren. Spirig liep vlot naar goud, Learmonth was blij met zilver en het jonge Franse talent Beaugrand pakte brons.

Claire Michel liep een tijdje in vierde positie maar in de slotfase moest ze de Duitse Laura Lindemann laten gaan. In de spurt om de vijfde plaats haalde ze het nog wel knap van de Tsjechische Frintova. Claire werd vijfde in 2u02’06. Valerie Barthelemy liep in 2u04’51 als 18de binnen en Hanne De Vet pakte in haar eerste EK bij de elites een 31ste plaats in 2u11’15.

5 seconden te kort voor de Spirig-trein

Claire Michel leek redelijk tevreden voor de camera’s van Sporza. “Ik heb goed gezwommen, al was het hard. Maar ik kom net 5 seconden te kort om mee te zijn met de Nicola Spirig-trein. Daarna zat ik in de grote groep en op de fiets heb ik afgewacht om alles te geven in het lopen. Vijfde plaats was vandaag het beste wat er inzat. In de tweede ronde had ik krampen, ik probeerde daarom weg te gaan van Lindemann en Frintova omdat ik weet dat het goeie loopsters zijn en ik een sprint wou vermijden,” aldus Claire. 

Barthelemy blij met top-20

Hanne De Vet moet nog leren

Vrijdagmiddag is er de individuele mannentriatlon op het EK in Glasgow met Jelle Geens, Marten Van Riel en Christophe De Keyser. Zaterdag strijdt België met Geens, Van Riel, Michel en Barthelemy in de Mixed Team Relay, de nieuwe olympische discipline.