Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bronzen medaille op EK voor Marten Van Riel
Nieuws

Bronzen medaille op EK voor Marten Van Riel

Marten Van Riel brons EK 2018

Marten Van Riel heeft vrijdag een bronzen medaille binnengehaald op het Europees kampioenschap. In een spannende slotfase liep hij weg van Alistair Brownlee, maar in de laatste ronde moest hij Pierre Le Corre laten gaan. En in de laatste kilometer kwam Fernando Alarza er ook nog over. Sterk gestreden en een verdiende bronzen plak voor Marten. Ook Jelle Geens deed het uitstekend met een knappe vijfde plaats.

In het zwemnummer zat Marten goed geplaatst in een kopgroep van tien triatleten. Jelle Geens kon tijdens de 1.500 meter zwemmen niet de voeten houden van de grote groep. Hij volgde in een achtervolgende groep en deed flink zijn deel van het kopwerk, maar de negen koplopers reden steeds verder weg. Dat gebeurde een aantal keer onder impuls van Marten Van Riel. Licht geblesseerd aan de voet wou hij geen risico nemen en op de fiets al het verschil maken. Bij een van zijn twee aanvallen kreeg hij even Alistair Brownlee mee maar de rest kwam terug.

Marten Van Riel run EK

Met negen begonnen we aan de 10 km lopen. Van Riel op kop, ex-beloften en nu militair wereldkampioen le Corre volgde op de voet en Alistair Brownlee kwam op het klimmetje terug. Consternatie toen iets na halfweg Brownlee moest afhaken en zo kregen we nog twee leiders. En dus leek zilver een zekerheid voor Marten. Maar uit de achtergrond kwam Fernando Alarza nog sterk opzetten. Die kreeg Marten uiteindelijk te pakken in de laatste 800 meter. Le Corre had een km daarvoor al een aanval geplaatst en Van Riel op een paar seconden gezet. Le Corre werd verdiend Europees kampioen. Alarza werd knap tweede en Marten pakte een oververdiende bronzen plak. Ook Jelle Geens liep nog sterk. Achter Brownlee werd hij vijfde. Christophe De Keyser werd 38ste.