Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
EK Mixed Team Relay: “Marten of Christophe als slotatleet”
Nieuws

EK Mixed Team Relay: “Marten of Christophe als slotatleet”

Belgium MTR Team 2018

Zaterdagavond staat er in Glasgow de laatste triatlonwedstrijd van de Europese Kampioenschappen op het programma. In de Mixed Team Relay, de nieuwe olympische discipline voor Tokio 2020, zou België normaal opnieuw op een top-5 en wie weet zelfs een medaille mogen mikken. Maar door de voetblessure van Marten Van Riel zijn er toch nog wat vraagtekens. “We gaan de komende uren beslissen,” zegt bondscoach Nick Baelus. “Er is nog altijd een kans dat Marten start. Anders wordt Christophe De Keyser zijn vervanger.”

Na de knappe vierde plaats van Team Belgium in de Mixed Team Relay op de WTS in Edmonton waren de verwachtingen voor Glasgow hooggespannen. Maar de voetblessure van Marten Van Riel, die vrijdag een schitterende bronzen medaille pakte, dreigt roet in het eten te gooien. “Toch nog even afwachten,” legt bondscoach Nick Baelus uit vanuit Glasgow. “We gaan vanmiddag kijken hoe het gesteld is met de voet van Marten. Er is nog altijd een kleine kans dat hij toch kan lopen en het is een ultrakorte afstand. Elke triatleet moet 300 meter zwemmen, 6 km fietsen en 1,5 km lopen. In tegenstelling tot gisteren is het lopen nu volledig vlak, gelukkig.”

Marten of Christophe sowieso als laatste atleet

Ongeacht de beslissing vanmiddag over het al dan niet kunnen aantreden van Marten, heeft de bondscoach zijn tactische plan al helemaal klaar. “Wie het ook wordt, we gaan sowieso Marten of Christophe als laatste atleet van de vier inzetten,” verduidelijkt Nick. “Claire Michel start, Jelle Geens komt als tweede in actie en Valerie Barthelemy is onze derde atlete. De bedoeling is dat de wedstrijd dan al redelijk in zijn definitieve plooi ligt, zodat de druk niet te hoog is voor Marten of Christophe. En Christophe heeft me verzekerd dat hij er klaar voor is. We gaan er vol voor gaan, al zijn deze Europese Kampioenschappen al helemaal geslaagd met drie top-5 plaatsen. Maar daar mag er straks nog altijd eentje bijkomen,” aldus de bondscoach.

De Mixed Team Relay triatlon start om 18u35 en is live te volgen op Sporza en La Deux (met opnieuw Axel Zeebroek aan de microfoon).