Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tria-GO triatleet Henri verliest dan toch de strijd
Nieuws

Tria-GO triatleet Henri verliest dan toch de strijd

Henri Schoenmakers zw

Vrijdag was een dag van ups en downs voor ons. Langs de ene kant was er de immense vreugde na het brons op het EK van Marten Van Riel, langs de andere kant het grote verdriet wegens het overlijden van Henri Schoenmakers. Vijf jaar geleden overwon hij de strijd tegen longkanker. Om te laten zien dat na het overleven van de vreselijke ziekte een sportieve carriere absoluut nog kan, stapte hij mee in het Tria-GO project. In september 2016 mochten we hem met heel veel plezier maar ook met heel veel kippenvel over de streep halen in de Zwintriatlon Knokke. Helaas kwam de kanker terug. Deze week heeft Henri zijn tweede strijd jammer genoeg verloren.

Henri Schoenmakers is slechts 50 jaar geworden. Niet alleen zijn wereld maar ook die van zijn partner Chantal Blockx, met wie hij 14 jaar getrouwd was, stond stil toen hij vijf jaar geleden de diagnose longkanker kreeg. Henri vocht terug en overwon de kanker. Ondertussen had ook Chantal, een trouwe Think Pink vrijwilligster, zelf ook borstkanker overwonnen. “Henri en ik zijn destijds samen begonnen met mountainbiken. Nadien kwam er een gewone fiets bij en zijn we ook beginnen lopen. En van daar zijn we in dat Tria-GO project gestapt en werden we alle twee gebeten door de triatlonsport,” vertelt Chantal, die na de Tria-GO ervaring nog een aantal triatlons deed en lid werd van Meetria, de triatlonclub uit Meer.

Henri Schoenmakers Triago

“Ik ben op dit moment overmand door verdriet, maar gelukkig krijg ik heel veel steun en vriendschap vanuit Meetria en dat vind ik heel mooi van ze. Weet je, Tria-GO was voor ons een geweldige ervaring. Na zijn longkanker 5 jaar geleden, hebben we dankzij triatlon nog heel intense momenten mogen beleven en fantastische vriendschappen opgebouwd… We hadden nooit gedacht dat hij het gevecht opnieuw zou moeten aangaan… en dat hij het deze keer niet zou halen. Maar hij heeft 6 maanden gevochten, en je weet, een triatleet geeft niet zo maar op…”

Geniet hier nog eens mee van de Tria-GO finishers in Knokke 2016.

Wij wensen Chantal en alle andere familieleden, vrienden, collega’s en mede triatleten van Henri heel veel sterkte toe in deze droeve tijden.