Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Duatlon Halle prooi voor Lotte Claes en Wazo De Rouck
Duathlon

Duatlon Halle prooi voor Lotte Claes en Wazo De Rouck

Duatlon Halle vrouwen

Na een jaar afwezigheid werd zaterdagavond de duatlon van Halle nieuw leven ingeblazen. De wedstrijd kreeg een nieuwe datum, een nieuwe lokatie (bij het Sportoase zwembad) met nieuw parcours en een nieuw concept: 5,6 km lopen, 37,8 km fietsen en 2,8 km lopen. Bij de mannen bevestigde Wazo De Rouck zijn superseizoen met een verdiende overwinning. En bij de vrouwen kregen we een heel mooie tweestrijd tussen Kim Nulens en Lotte Claes, die alweer de zege wegkaapte.

Lotte Claes blijft er nog altijd een beetje verlegen bij kijken als ze als topfavoriete wordt aangekondigd, maar ze kan er zelf ook niet rond. 2018 is in de duatlonsport haar jaar. In België won ze zowat al haar wedstrijden en in de duatlon van Alpe d’huez stond ze een paar weken geleden nog op het podium tussen de internationale toppers. In Halle kreeg ze zaterdagavond stevige concurrentie van Kim Nulens. 

De Hasseltse ging er in de eerste run vandoor en probeerde een zo groot mogelijke voorsprong uit te bouwen op Lotte Claes. Die kwam al in de eerste fietsronde aansluiten en ging na halfweg alleen in de aanval. “Ik kreeg aan het einde van de tweede ronde wat last van krampen, net op het moment dat Lotte versnelde. Ik probeerde het verschil nog te beperken. En dan wordt het zwaar om nog terug te komen. Voor mij mogen ze het lopen omdraaien, want in die laatste ronde kon ik haar absoluut niet terugpakken. Lotte was alweer de sterkste,” vertelde Kim. Lotte Claes stond er wat bij te blozen. “Het gaat inderdaad wel goed dit jaar. En hier in Halle was Kim een pittige tegenstander. Wel jammer dat er dit jaar geen Belgisch kampioenschap duatlon over de kwartafstand is, daar had ik anders wel naar uitgekeken,” aldus de duatlete van het Solidpharma team. De plaatselijke sterke loopster Nele Tordeur werd derde.

Duatlon Halle mannen

Bij de mannen waren Wazo De Rouck en Wim De Coene de grootste favorieten in een veld waarin verdere topnamen helaas ontbraken. Maar dat betekende niet dat we een saaie wedstrijd kregen. Wazo De Rouck ging er in het eerste lopen vandoor met Frederic Cappaert. Die begon sterk aan zijn eerste duatlon maar door een probleem met de fietsschoenen uit de wissel verloor hij de aansluiting. Hij zou 14de worden. In de eerste ronde van vier ronden fietsen kreeg De Rouck het gezelschap van Thijs Oosterlinck. De twee deden er alles aan om uit de greep te blijven van twee achtervolgende groepjes. Toen die samenkwamen werd het verschil met de twee leiders 25 seconden. En in de slotronde kregen we een hergroepering en een kopgroep van 10 duatleten stormde naar de laatste wissel.

Sander D’Hoedt deed voor eigen volk nog een aanval in de openingskilometer van de slotrun, maar de verschillen met de rest van de kopgroep waren klein. Wazo De Rouck, die dit jaar zijn PR op de 5.000 meter scherper stelde naar 14’52, kreeg D’Hoedt al snel te pakken en liep solo naar een verdiende overwinning. D’Hoedt moest in een spurt met drie nog de duimen leggen voor Wim De Coene en de verrassende Stef Vanhaeren. Wim De Coene was enorm tevreden met zijn tweede plaats. Hij werd eerste bij de Masters en lijkt nu al klaar om in december mee te spelen met de grote jongens in de Hel van Kasterlee.