Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tine Deckers keert terug met 2de plaats in 70.3 Ierland
Nieuws

Tine Deckers keert terug met 2de plaats in 70.3 Ierland

Tine Deckers run 703 Ierland

In typisch Ierse omstandigheden heeft Tine Deckers de competitie hervat met een knappe tweede plaats in de 70.3 Ironman van Dun Laoghaire, een voorstad van Dublin. Op een pittig parcours, in de kou en de regen en met flink wat wind, liet Tine zien dat de opbouw richting WK Ironman in Hawaii goed zit. Het was haar eerste competitie wedstrijd nadat ze in de eerste helft van het seizoen zwaar ten val kwam in de Challenge Geraardsbergen. Twee weken geleden kreeg ze al een mentale opsteker dat ze rechtstreeks gekwalificeerd was voor Hawaii. Zondag volgde een prima race in Ierland. Alleen Emma Pallant was net wat sneller en zonder een te strenge referee in de wissel had er misschien nog meer ingezeten.

Emma Pallant 703 Ierland

Tine stootte al een paar keer op ex-wereldkampioene duatlon Pallant en wist haar nog nooit te kloppen, maar zondag kwam ze er wel heel dichtbij in Ierland. In het koude water van Sandycove (14 graden) wist Tine de schade te beperken. Rebecca Wassner kwam als eerste uit het water maar zou later geen rol van betekenis meer spelen. Tine was vooral gefocust op Emma Pallant. De ster van het BMC-Vifitsport team verloor twee minuten op Wassner. Tine verloor dan weer 2’30 op Pallant. Mission accomplished, zou je dan denken. Maar Tine werd teruggefloten door een referee omdat het bandje van haar helm niet goed zou zitten. Ze verloor daardoor een extra twee minuten in de wissel en begon op 4’20 van Pallant aan de 90 kilometer fietsen doorheen de Wicklow Hills.

PArcours 703 IErland

Blijkbaar voelde Deckers zich enorm sterk op de fiets. Nog voor halfweg kwam ze op het lastige parcours terug tot op 1’25 van de Britse leidster. En rond km 45 kreeg ze Pallant effectief te pakken om bij km 60 in de aanval te gaan. Op de laatste klim van de dag bouwde ze de voorsprong op Pallant uit van 20 seconden naar 1’40. De laatste 18 km was het vooral afdalen richting Dun Laoghaire.

Tine Deckers 703 Ierland

Met 1’45 voorsprong begon Tine aan de halve marathon, maar ze wist op voorhand dat Pallant de snellere loopster was. Tine bleef nog een tijd aan de leiding maar eens Emma Pallant haar passeerde, kon Tine het tempo wat laten zakken met het vooruitzicht op de volgende wedstrijden. Maar in de halve marathon moest ze niet eens zoveel tijd toestaan op Emma Pallant. De BMC-Vifitsport atlete liep naar de overwinning in 4u48’02. Tine pakte in 4u49’31 de tweede plaats. Amber Ferreire, op de derde plaats, kwam binnen na 5u04’01.

Emma Pallant 7O3 IM

“Ik heb de wedstrijd verloren in de wisselzone,” liet Tine weten. “Helaas was het niet mijn eigen fout. De referee vond dat het lintje van mijn helm niet vast genoeg zat. En natuurlijk heb ik zitten prullen om het vaster te krijgen. Maar ik ben niettemin blij met deze tweede plaats. Ik voelde me opnieuw als vanouds zoals ik me vorig jaar voelde. En ik voelde opnieuw ook de power in de benen op de fiets,” aldus Deckers.