Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bekende triatlon gezichten op zomerse aquathlon in Curacao
Multisports

Bekende triatlon gezichten op zomerse aquathlon in Curacao

David Smitz Aquathlon Curacao

Wat doe je als je op vakantie bent in Curacao en je ziet dat er plaatselijk een aquathlon wordt georganiseerd? Dan schrijf je je in en trek je je trisuit aan… De lokale deelnemers in badpak, bikini en zwembroek zullen raar opgekeken hebben naar Belgisch triatleet David Smitz en zijn collega’s in trisuit. Sterke Nederlandse triatleten Mirjam Weerd en Rick Nijhoving kennen ze al wat langer op het eiland. Zij schreven de aquathlon op hun naam. Maar wij waren vooral onder de indruk van de feeërieke beelden van de wedstrijd.

Aquathlon Curacao 3

De deelnemers moesten in het Lion’s Dive & Beach resort eerst 650 meter zwemmen in de azuurblauwe wateren. Daarna volgde 5 km lopen door het zand met nog eens 650 meter zwemmen. Rick Nijhoving, die al anderhalf jaar woont en werkt op Curacao, was in alle onderdelen de snelste en won in 44’41. David Smitz, de Belg die in Nederland de Ironmanagers aanvoert, werd tweede in 47’05. Mirjam Weerd, die tegenwoordig als tricoach actief is vanuit Curacao, won overtuigend in 50’44, de vierde tijd overall. 

Aquathlon Curacao 1

Aquathlon Curacao 4

Aquathlon Curacao

Aquathlon Curacao 5

Resultaten Aquathlon Curacao