Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Monchy 6de IM Mont-Tremblant: “Zo’n dag dat alles gaat zoals je wil”
Nieuws

Monchy 6de IM Mont-Tremblant: “Zo’n dag dat alles gaat zoals je wil”

Wouter Monchy Mont Tremblant

Dit weekend nam Wouter Monchy het op tegen onder andere de vice-wereldkampioen Ironman in de Ironman van Mont-Tremblant, de wedstrijd die Marino Vanhoenacker vorig jaar nog won. Lionel Sanders werd voor eigen volk tweede in de Canades Ironman, achter landgenoot Cody Beals. Wouter Monchy bleef onder de 9 uur en pakte een knappe zesde plaats bij de pro’s. Hannes Cool startte ook bij de pro’s maar een loopblessure zorgde ervoor dat hij al na een paar kilometers de marathon moest staken.

Wouter Monchy losrijden Mont Tremblant

Een dag na de wedstrijd nam Wouter al rustig de tijd om wat los te rijden en wat aan sightseeing te doen. De triatleet uit Berlare mocht terugblikken op een prima wedstrijd. Hij deed 52’47 over de 3,8 km zwemmen. Door de mist op het water werd de start met een uur uitgesteld. Wouter liet er zich niet door uit zijn ritme brengen. Hij kwam als 5de uit het water op 2’30 van de beste zwemmer. De ‘Colonel’ volgde daar op 2’20 van Monchy overigens.

In de 180 km fietsen ging Sanders overigens al vrij snel voorbij aan Monchy. Maar met een goeie fietsproeg mocht hij na 4u45 zijn Orbea parkeren in de wisselzone in tiende positie. Met een marathon van 3u07’09 kreeg hij nog een paar andere pro’s te pakken en liep hij naar de zesde plaats in 8u50’38. Hetzelfde resultaat als vorig jaar, maar wel 13 minuten sneller.

Echte triatlon glamour…

Wouter was duidelijk tevreden. “Het was zo’n dag waarop alles gaat zoals je wil,” vertelt Wouter vanuit Canada. “Ik had een beetje schrik van de kou, want er werd besloten dat het een non-wetsuit swim zou worden. Gelukkig was er de mist zodat de start een uur uitgesteld werd en het toch nog iets warmer was. Ik heb samen met Hannes Cool en zijn kersverse bruid een uurtje in een klein kleedkamertje gezeten om warm te blijven. Echte triatlon glamour hé…”

“Het zwemmen ging uiteindelijk goed, maar in het begin van het fietsen had ik het wel koud. Ik had een verstandig en geduldig fietsnummer. Ik liet een atleet of 8 van me wegrijden, waarvan ik er later meer dan de helft weer opraapte. De top-5 met onder andere Gambles en Sanders was een klasse te sterk, die reden 10 minuten sneller. Ik hoopte dat er nog een paar gingen verzwakken, maar uiteindelijk was iedereen vrij constant. Ik was precies niet de enige die hier vorig jaar zijn lesje geleerd heeft (toen kreeg Wouter na 140 km fietsen een draai rond de orenredactie). Mijn marathon was deftig en nog mooi kunnen opschuiven. Ik kon blijven pushen tot het einde, dus ben er wel blij mee. 

Op podium met toekomstige Hawaii winnaar

Jammer dat Hannes niet kon uitlopen, maar het was wel leuk dat er nog een Belgische pro mee aan de start stond. Onderweg ben ik ook nog een andere Belg tegengekomen, Benjamin Cavez, maar die had last van maagproblemen in de marathon (Benjamin werd 500ste in 11u52 – redactie). Nu ga ik me toeleggen op de Challenge van Almere. Maar eerst toch even genieten. Want ik stond toch mooi op het podium samen met een volgens mij toekomstige Hawaii-winnaar. Bijzonder vriendelijke kerel ook overigens, de Colonel,” aldus Wouter.

Bij de vrouwen was er ook een half Belgisch feestje want Liz Blatchford van het Belgisch-internationale BMC-Vifitsport team pakte de overwinning in 9u16’45 na een stevige battle met Lauren Brandon. Meredith Kessler werd derde.