Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
IM Kopenhagen met bijzondere Belgische prestaties
Nieuws

IM Kopenhagen met bijzondere Belgische prestaties

Dirk Baelus Kopenhagen

Terwijl de andere sportmedia vooral focussen op de Hawaii-kwalificatie van Alexander Vinokourov hebben wij het liever over een aantal bijzondere Belgische prestaties in de Ironman van Kopenhagen. Zo zagen we bij de pro’s nog eens een keer Dirk Baelus van Innerme op zijn sterkst aan het werk. Danielle De Ley en Ninke Meynen werden tweede in hun age group, wielrenner Christoph Mariën finishte zijn tweede Ironman van het jaar, Mojid-atleet Olivier Smekens deed het goed en ook Louis Talpe zette alweer een sterke prestatie neer.

De Ironman van Kopenhagen was voor veel Belgen de laatste kans op een ticket voor Hawaii. Maar het was er eentje die eigenlijk helemaal geen podium verwachtte die zich bij het legertje belgen mag voegen in Kona. Ninke Meynen werd tweede in de F18 categorie in een knappe tijd van 10u23’30. Ninke houdt wel van een avontuurlijke reis en ze twijfelde dan ook niet om haar ticket voor het WK Ironman te verzilveren.

Ninke gaat naar Hawaii

Danielle Deley werd tweede bij de F50 maar gaat niet naar Hawaii. “Mijn man staat in het onderwijs en oktober is geen evidente periode om een paar weken vrij te kunnen nemen. Dus liet ik mijn slot gaan, maar het was wel leuk om mijn naam af te horen roepen bij de awards ceremony,” aldus Danielle. De triatlete van het Triatlon Team Bredene kreeg in Kopenhagen het gezelschap van haar voorzitter Johan Rycx. Die werd knap 9de in zijn age-groep M50 met een tijd van 9u48’31. De voorzitter van Triatlon Team Bredene wilde voor zijn 50 verjaardag nog eens een volledige doen onder de 10 uur en daar is hij ruim in geslaagd…

Sterke 3athlon.be partners

Voor Dirk Baelus was het eindelijk nog eens een geweldige ervaring. De laatste twee jaren liep het in wedstrijd niet altijd even goed, maar in Kopenhagen volgde nog eens een volledige goeie wedstrijd voor de Innerme-kopman. Hij werd 23ste overall en 14de bij de pro’s in 8u52’38. Binnenkort krijg je hier zijn volledige verhaal. Olivier Esser was de tweede Belg. Hij werd 16de bij de pro’s in 8u53’11. Michael Louys finishte in 8u53’52 als 18de pro. 

Innerme was niet de enige partner van 3athlon.be in de Ironman van Kopenhagen. Ook Olivier Smekens van Mojid stond opnieuw aan de start en deze keer zette hij een mooie 11u03’52 neer. Daarmee was hij wel een halfuurtje trager dan Louis Talpe. Die kwam na 10u32’47 over de streep.

Olivier Smekens Kopenhagen

Wielrenner Christof Mariën deed in juli nog de Ironman van Frankfurt met zijn maatje Dominique Van Hemelen in 10u24’10. In Kopenhagen wou hij nog beter doen en dat lukte. In zijn tweede Ironman van het jaar slaagde Stoffel er in om onder de tien uur grens te blijven. Met een knappe fietstijd van 4u41 legde hij de basis voor een eindtijd van 9u58’14.

Superfan is Ironman

Jo Cinjaere Sofie Goos IM Kopenhagen

Maar ons slotwoord gaat uit naar Jo Cinjaere, een topfan van Sofie Goos. Maar in Kopenhagen draaide La Goos de rollen om en ging ze voluit supporteren voor Jo. En dat gaf hem blijkbaar velugels, want Jo finishte de Ironman van Kopenhagen in 11u35’54.

Innerme 2018