Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Beloftevolle duatleet overleden op training in Oostenrijk
Duathlon

Beloftevolle duatleet overleden op training in Oostenrijk

Enorm droef nieuws vanuit de internationale Powerman familie. De jonge Amerikaanse belofte Alistair Eeckman is maandag omgekomen na een aanrijding op training in Oostenrijk. De 23-jarige Powerman duatleet werd vorig weekend nog zesde in de Powerman in Weyer. Hij trainde deze week nog verder in de Oostenrijkse bergen in voorbereiding op het WK Powerman duatlon in Zofingen, waar hij vorig jaar 10de werd. 

Op een trainingsritje in de buurt van Weyer ging Alistair bij een wegversmalling in een afdaling frontaal op een lijnbus. De Amerikaan overleefde de klap niet en overleed ter plaatse.

Alistair Eeckman zou in oktober van dit jaar 24 jaar worden. Vorig jaar verbaasde hij vriend en vijand door de hele dag mee voorin te strijden in het WK in Zofingen, wat hem een verdiende tiende plaats opleverde. Dit jaar werd hij 5de in de Powerman Arizona en 2de in de Powerman van Panama. Vorig weekend werd hij nog knap zesde in die andere Powerman-klassieker in Weyer. Triaguide was ter plaatse en schoot knappe beelden van Alistair, die ze nu als in memoriam brengen:

We wensen de familie van Alistair, zijn collega-atleten en iedereen binnen de duatlon en triatlon community die de Amerikaan een warm hart toedroegen veel sterkte toe. En nogmaals aan alle atleten die op de openbare weg trainen, keep it safe guys and girls…