Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tine Deckers over rust en een matras op maat
Tine Deckers wordt 2de in de 70.3 Dun Laoghaire (foto: Tine Deckers)
Gear

Tine Deckers over rust en een matras op maat

Tine Deckers wordt 2de in de 70.3 Dun Laoghaire (foto: Tine Deckers)
Tine Deckers wordt 2de in de 70.3 Dun Laoghaire (foto: Tine Deckers)

Wat is het grootste verschil tussen een profatleet en een amateur? Die laatste moet vaak nog werken naast zijn triatlonactiviteiten. Een prof heeft veel meer tijd om te rusten en aan het herstel te werken na training of competitie. Een goeie nachtrust is onontbeerlijk. Dat snapt Tine Deckers als geen ander. Vroeger was ze een slechte slaper, maar sinds vorig jaar slaapt ze op een gepersonaliseerde matras die nog gewijzigd kan worden aan de hand van een veranderende lichaamssamenstelling en blessures. En dat allemaal dankzij een Belgisch bedrijf. Het hielp haar mee om na haar zware val in Geraardsbergen in no time terug te keren naar een tweede plaats vorig weekend in de 70.3 Ironman van Ierland.

“Als professionele triatlete kan en moet ik optimaal trainen, soms veel en hard,” vertelt Tine. “Minstens even belangrijk is het herstel tussen en na mijn trainingen. Dat kan alleen als ik voldoende rust en slaap. Topsport is top science en dus zocht ik een bed van de hoogste kwaliteit. Dat vond ik toen Olivier Cornelis van Cornelisbedding mijn slaaphouding analyseerde met behulp van de wetenschappelijk onderbouwde Equilli slaap scan. Op basis van die metingen stelde hij mijn eigen, gepersonaliseerde matras samen. Een matras die bovendien kan gewijzigd worden naargelang mijn veranderende lichaamssamenstelling of eventuele blessures. De resultaten zijn fantastisch! Ik was vroeger absoluut een slechte slaper. Sinds ik de Equilli matras gebruik, geniet ik van een lange, diepe (nacht)rust. Het is de basis van goeie trainingen en mooie wedstrijdresultaten.”

Pijnvrije houding vinden

Equilli

“In het voorjaar van 2017 liep ik een schouderblessure op in de halve Ironman van Puerto Rico. Snel herstellen voor mijn volgende wedstrijden was het doel. Maar dat was eenvoudiger gezegd dan gedaan. Slapen was immers een ernstig probleem. Ik kon geen pijnvrije houding vinden. Olivier las over mijn blessure en nam contact op met het voorstel om een analyse van mijn slaaphouding te maken met de Equilli slaap scan. Op basis daarvan stelde hij mijn gepersonaliseerde matras samen waardoor ik optimaal kon liggen en rusten tijdens mijn revalidatie. Ik ben ervan overtuigd dat dit advies mijn herstel heeft bevorderd. Een absolute meerwaarde was dat mijn matras na mijn blessure opnieuw aangepast kon worden zodat ik ook nu geniet van de perfecte (nacht)rust. Het is de ideale basis van goeie trainingen en mooie wedstrijdresultaten.”

Equilli-matras-image

Zilver in Dun Laoghaire

Na haar zware val in de Challenge van Geraardsbergen lag Tine Deckers opnieuw in de lappenmand en moest ze een tijdje revalideren. En ook nu weer ging het snel, mede dankzij een goeie nachtrust. Het leverde haar een knappe tweede plaats op in Dun Laoghaire. Dit weekend is het aan Olivier Cornelis zelf. De zaakvoerder van Cornelisbedding is zelf ook triatleet, met vorig jaar een sterke prestatie in het WK Ironman in Hawaii. Zaterdag start hij in de 70.3 Ironman van Vichy. 

Cornelis Bedding Equili banner2

Wil je zelf de Equilli matras eens uittesten? Dat kan bij Cornelis Bedding dankzij hun befaamde Test & Breakfast formule.