Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Dirk Baelus na Kopenhagen: “Oef, ik kan het nog…”
Dirk Baelus op zijn Innerme groene pure line Ridley (foto: Dirk Baelus)
Nieuws

Dirk Baelus na Kopenhagen: “Oef, ik kan het nog…”

Dirk Baelus op zijn Innerme groene pure line Ridley (foto: Dirk Baelus)
Dirk Baelus op zijn Innerme groene pure line Ridley (foto: Dirk Baelus)

Met de Ironman Kopenhagen deed Dirk Baelus van 3athlon.be partner Innerme zijn derde volledige Ironman triatlon van 2018. Lanzarote en Klagenfurt eindigden in mineur, maar zondag was het er in de Deense hoofdstad wel knal op. “Echt fantastisch! Dit heeft bloed, zweet en tranen gekost afgelopen jaar…” Lees zijn wedstrijdverslag en zoals altijd bij Dirk ook zijn voedingsplan tijdens de wedstrijd…

“Zondag 19 augustus stond ik voor het eerst aan de start van Ironman Kopenhagen. Het werd ‘An amazing day’ met de 23ste plaats overall, in een tijd van 8u52. Eindelijk nog eens een schot in de roos. Na twee moeilijke sportieve jaren met zeer weinig wedstrijden en na twee mindere Ironmans dit jaar (opgave in Lanzarote en een teleurstelling in Klagenfurt) doet dit enorm deugd. Oef, ik kan het nog…”

Nieuw persoonlijk record in fietsproef

“De 3,8 km zwemmen deed ik in 55’08. Ik kon me vastbijten in een ideale groep van een vijftal atleten. Als 27ste pro en 61ste overall kwam ik uit het water. Tijd voor een snelle fietsproef.  Al heel de zomer ben ik sterk op de fiets. En ook nu lukt het. Ik fiets 180 km ‍in 4u37’50, een nieuw persoonlijk record. Geweldig dat dit er nu eens uitkomt. Ik had de hele race veel power, geen enkele dip of minder moment én comfort (maar aerodynamisch) op mijn Ridley fiets. Enkele weken geleden heb ik mijn positie laten herbekijken door Tom Van de Keere  van A Bloc. Een aantal aanpassingen werden uitgevoerd… met resultaat. Ik kwam als 18de pro en 27ste overall binnen in een toptijd. En wat het voor mij nog straffer maakt: ik heb de hele rit solo gereden. Helaas heb ik niet de juiste wattage-cijfers, omdat de meter de helft van de tijd uitviel. Het was een mooi, snel parcours, maar wel met 1.000 hoogtemeters… Weliswaar zonder steile hellingen, allemaal te nemen op de grote plateau… zo’n parcours ligt me wel.”

Dirk Baelus loopt behouden in de IM Kopenhagen  (foto: Dirk Baelus)
Dirk Baelus loopt behouden in de IM Kopenhagen (foto: Dirk Baelus)

“Met slechts 189 km looptraining sinds Klagenfurt, op 1 juli van dit jaar, had ik me voorgenomen behouden te lopen. Ik vertrok aan een tempo van 4’30/km… Ik dacht als ik dit al kan volhouden tot 20 à 30 km, ga ik finishen onder de 9u. En zo geschiedde. Ik wilde zeker geen risico lopen om compleet stil te vallen. Ik liep de marathon in 3u14’16. Wat een ontlading! Ik finishte als 14de pro en werd 23ste overall in 8u52:38. Echt fantastisch! Dit heeft bloed, zweet en tranen gekost afgelopen jaar.”

4de keer sub-9

“Het was mijn 23ste Ironman en mijn vierde keer onder de 9 uur op een full distance”:

Ironman Sweden – 18/08/2012 – 08:50:45 (33ste overall)

IronMedoc (Frenchman) – 30/05/2015 – 08:53:57 (5de overall)

Challenge Almere – 12/09/2015 – 08:58:41 (14de overall)

Ironman Denmark – 19/08/2018 – 08:52:38 (23ste overall)

Dirk Baelus op weg naar zijn 4de sub-9  (foto: Dirk Baelus)
Dirk Baelus op weg naar zijn 4de sub-9 (foto: Dirk Baelus)

Recept tot succes

Zoals altijd geeft Dirk graag het (voedings)geheim achter zijn succes prijs voor jullie:

*Bike: 

4x 750ml INNERME Isotonic energy drink

3x INNERME energy gel ‘prestatie’

1x INNERME energy gel ‘fast’ citroen

2x INNERME energy bar ‘appel-kaneel’

1x INNERME energy bar ‘vanille’

Elke uur 1 umeboshi-pruim (ipv zouttablet)

*Run:

4x 33cl INNERME Balance drink (elke ronde)

4x INNERME energy gel fast

4 x stuk banaan

Innerme 2018