Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sander Heemeryck en Helga Sibick triomferen in Deinze
Nieuws

Sander Heemeryck en Helga Sibick triomferen in Deinze

mtb-8105
Foto Nico Callewaert

In Deinze vond opnieuw de halve triathlon van Sport Events plaats. De winnaars van vorige jaar waren er niet bij dus zouden we zeker al twee nieuwe namen op de nummer één positie zien prijken. Sander Heemeryck toonde zich de sterkste loper in het slot en bij de dames stond er geen maat op Helga Sibick.

Bert Verbeke verbluffend sterk maar Sander Heemeryck sterkst op het eind

Hans Moonen kwam als eerste man uit het water met een bonus van een kleine minuut op eerste achtervolgers Sander Heemeryck en Joerie Ameye. Na iets meer dan een ronde (van tot vijf) in het fietsen vond het tweetal de aansluiting maar toen sloeg het nootlot bij de Kempenaar toe. Platte band en exit Hans Moonen. Ondertussen hadden Michael Dewilde en Whytic Priem hun remonte ingezet en kregen we na de opgave van Moonen een viertal aan de kop van de wedstrijd. Hans Verbist moest het tweetal na het zwemmen laten rijden en zou een eenzame wedstrijd tegemoet gaan. Hij werd uiteindelijk zeer knap 6de. Het grootste gevaar voor de overwinning kwam echter van Bert Verbeke. Hij vatte zijn wedstrijd tien minuten later aan doordat hij bij de masters wave van start ging. Bert klokte onderweg de snelste zwem- en fietstijd af en begon zo in de ‘achtergrond’ als leider aan de laatste 21km lopen.

DSC02106-2
Foto Gert-Jan D’haene

Heemeryck liets zijn metgezellen in de halve marathon meteen ter plaatse want wist dat een snel loopnummer nodig was om zo Bert Verbeke alsnog achter zich te laten. Die begon met een bonus van bijna vier minuten aan het laatste obstakel. Enkel Whytic Priem kon ietwat in het zog blijven van de jongste van de Heemeryck broers. Halverwege het lopen werd duidelijk dan Bert Verbeke geen bedreiging meer vormde om de zegen en zo ging de overwinning in Deinze, enkele jaren na zijn broer, naar Sander Heemeryck. Whytic Priem bevestigde andermaal met een knappe tweede plaats. Joerie Ameye kwam als derde over de streep net voor Michael Dewilde. Toen werd het wachten op de binnenkomst van Bert Verbeke. Bert deelde zijn loopnummer knap in en hield nog ruim anderhalve minuut over om zo, naast winnaar van de masters, ook het eindpodium als derde te mogen betreden.

DSC02125
Foto Gert-Jan D’haene

Helga Sibick neemt het over op de fiets

Bij de dames zagen we Jitka Laurent met een ruime voorsprong als eerste uit het water komen. De SP&O atlete begon met een bonus van vier minuten aan de 80 kilometer op de fiets. Deborah Ghyselen en Helga Sibick kwamen als nummers twee en drie uit het water maar al na een ronde naderden de twee tot op een minuut van de leidster. Helga toonde zich echter de sterkste fietser en nadat ze eerder Deborah ter plaatse liet ging zo ook op en over Jitka Laurent. Vanaf toen stond er geen maat op Helga Sibick en nam zo op overtuigende manier de overwinning. Na haar bronzen medaille op BK in Eupen opnieuw mooie prestatie. Deborah Ghyselen knokte zich sterk naar een twee plaats en doet zo een plaats beter dan het jaar voordien. Jitka Laurent was een meer dan tevreden derde dame.

mtb-8146
Foto Nico Callewaert

Weyn en Meeusen winnen de Sprint.

Zaterdagavond stond in Deinze de sprintafstand op het menu. Zowel bij de heren als de dames kregen we een tweestrijd waar het loopnummer voor de beslissing zou zorgen. Bij de mannen sprongen ploeggenoten Arno Meeusen en Sören Sanders als eerste op de fiets en samen zouden ze ook de laatste 5 kilometer lopen aanvatten. Daar toonde de jonge Meeusen zich meteen de sterkste en liep zo onbedreigd naar de zege. Sanders, die vorige week nog wonden moest likken na een valpartij op de triatlon van Willebroek, werd knap tweede. Tobias Knockaert was de derde heer op het podium.

Bij de dames bleef het spannend tot op een ronde van het einde. Bij het ingaan van de laatste ronde zette Shelsea Weyn haar ultieme versnelling in. Joni Meere zorgde tot dan voor een uiterst spannende strijd maar kon de versnelling niet beantwoorden. Shelsea Weyn dus opnieuw aan het feest voor een verdienstelijke Joni Meere. Frauke Temmerman werd derde dame.
 

Foto’s Nico Callewaert en Gert-Jan D’haene