Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tondeur en Deckers zonder fietsen in top-5 70.3 Zell-Am-See
Nieuws

Tondeur en Deckers zonder fietsen in top-5 70.3 Zell-Am-See

Tine Deckers Zell 2

De 70.3 Ironman van Zell-Am-See kreeg zondag de hashtag #HellAmSee mee. Door sneeuw… u leest het goed, sneeuw, op het fietsparcours besloot de organisatie de fietsproeg te annuleren en over te stappen naar een alternatieve formule met 1,9 km zwemmen en 21 km lopen. Belgische pro-atleten Alexandra Tondeur en Tine Deckers lieten zich niet uit het lood slaan en pakten alsnog een top-5 plaats in de langste zwemloop ooit…

De weersomstandigheden waren al een paar dagen slecht in de streek rond Zell-Am-See. In Kaprun besloten ze pas zondag om uiteindelijk de 90 km fietsen te schrappen. Het leverde de Ironman-organisatie flink wat kritiek op (uiteindelijk betaalden de triatleten een best wel hoog inschrijvingsbedrag voor slechts 22,9 km wedstrijd), maar als je foto’s bekijkt van de omstandigheden op het fietsparcours was annuleren de enige juiste optie. 

Zell-Am-See

De pro’s maakten er het beste van en we kregen alsnog een spannende wedstrijd. Bij de vrouwen was de Duitse Laura Philipp de sterkste in de twee onderdelen. Zij won in Zell-Am-See in 1u47’03. Op 1’50 werd Barbara Riberos tweede. De Chileense klopte onze landgenote Alexandra Tondeur. Alexandra The Great werd derde in 1u50’30. Tine Deckers zag de wedstrijd als training maar werd nog knap vijfde in 1u53’16.

Beste zwemproef van het jaar

Het annuleren van de fietsproef betekende voor Tine Deckers: weg podiumkansen. Zij maakt immers altijd het verschil in het fietsen. Toch wilde ze aan de start verschijnen om zo de belangrijke zwem- en loopvoorbereiding op de Ironman Hawaii niet te missen. En dat zwemmen was al meteen uitstekend. Ze zette zowaar haar beste zwemprestatie van het jaar neer en kwam als vierde uit het water met slechts 2’30 achterstand op snelste zwemster Beatrice Weiss. Het lopen ging zoals verwacht oerend hard. Tine moest weliswaar de sterkste loopsters voor laten gaan, maar zette toch een ijzersterke tijd neer om zo een onverhoopte vijfde plaats te pakken.

Tine Deckers Zell 1

“Ik heb nog nooit zo goed gelopen als vandaag. En mijn zwemmen was het beste van dit seizoen”, vertelde Tine na de wedstrijd. “Als het fietsen niet was afgelast, had een podiumplaats er wellicht in gezeten. Maar de beslissing om het fietsgedeelte te schrappen was terecht. Het was echt te gevaarlijk. Nu werd het wel effectief een loopwedstrijd, ideaal voor de supersnelle lopers. En dus ben ik ook maar loeihard vertrokken en heb geprobeerd goed door te lopen. En dat lukte nog ook. Dus ik ben echt wel content. De vorm is terug. Ik voel me heel goed, net op het juiste moment voor Hawaï. Nu nog drie weken hoogtestage en dan ben ik er helemaal klaar voor”.

Belgische Age Group winst

Wannes Swinnen Zellamsee

De veranderde omstandigheden leverden zelfs Belgische age group winst op. Wannes Swinnen liep na een goed zwemnummer nog een sterke halve marathon. Hij won de M25 categorie in 1u47’22 met 33 seconden voorsprong. Bart Dewitte werd 4de bij de M50. Bij de F40 was er ook nog de tweede plaats voor Valerie Van Hauwaert in 2u11’08. Ook Dafne Gervais pakte een podiumplaats. Zij werd derde bij de F50.