Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Heemeryck en Verstuyft voor de vierde keer primus in Knokke
Nieuws

Heemeryck en Verstuyft voor de vierde keer primus in Knokke

verslag knokke-52

De zwintriathlon in Knokke kreeg twee bekende gezichten als winnaars. Zowel Pieter Heemeryck en Katrien Verstuyft grepen elk voor de vierde maal de zege aan de kust. De vernieuwde locatie werd overigens duidelijk gesmaakt door het publiek en laat ons al verlangen voor meer komende zaterdag voor de eerste halve triathlon in Knokke.

 

Van vier naar drie koplopers

Bij de heren kwamen ze met z’n vieren als eerste uit het water. Pieter Heemeryck, Kjel De Hertog, Tom Seutens en Alexis Krug sprongen als eerste op de fiets en begonnen zo samen aan het licht vernieuwde fietsparcours. Op korte afstand volgde de Franse Itzu-atleet Romain Guillaume. Seutens en Krug werden echter vooraan over boord gegooid maar Guillaume kon dan weer wel de sprong helemaal naar voor maken. Ondertussen zou in de achtergrond een grote strijd losbarsten in het mooie deelnemersveld om een mooie ereplaats.

verslag knokke-48

Heemeryck met WK-benen naar zege

Pieter Heemeryck liet tot het einde van het fietsen nog De Hertog en de Guillaume meedingen op de zege maar in de afsluitende run trok hij het laken naar zich toe. Dat hij slechts drie dagen hiervoor nog de vijfde plaats wegkaapte op het WK Ironman 70.3 in Zuid-Afrika maakte deze prestatie des te opmerkelijker. Romain Guillaume werd een mooie tweede en zal komende zaterdag in Knokke proberen een positie hogerop te klimmen. Kjel De Hertog verdween in de laatste run vanuit het voorplan en zou zevende eindigen. Tom Suetens won de strijd om de derde plaats voor Alexis Krug. Neal Van Vaerenbergh kwam ontgoocheld als vijfde over de streep.

 

 

Katrien Verstuyft onbedreigd naar zege, veel positiewissels voor 2 en 3

Hanne De Vet was de eerste dame die na het zwemmen de wissel binnenkwam. Amber Rombout en niet veel later Katrien Verstuyft kwamen op korte afstand uit het water. Al snel nam Verstuyft op de fiets het initiatief en bouwde vanaf toen haar voorsprong steeds verder uit. Onbedreigd behaalde de tweevoudig olympisch atlete haar vierde zege op een rij in de zwintriathlon.

verslag knokke-57

In de achtergrond speelde zich een tafereel af met heel was positiewissels. Uiteindelijk was het de Nederlandse militaire atlete Andrea Jochems die met een snelle run vanuit de achtergrond richting tweede plaats liep. De razend spannende strijd om plaats drie werd gewonnen door Ine Couckuyt. Zij ging in extremis nog voorbij Hanne De Vet (4de) en de met kramp geteisterde (5de) Xenia Luxem.