Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geert Lauryssen over topjaar in Xterra circuit
Multisports

Geert Lauryssen over topjaar in Xterra circuit

Geert Lauryssen at XTERRA Denmark

Dat Geert Lauryssen een topseizoen heeft binnen het Europese Xterra circuit is ook Nicolas Lebrun, de man achter de European Tour, niet ontgaan. Op de vooravond van de Xterra van Denemarken haalde Nicolas de triatleet van het Sportoase-Cecemel-185 team voor de camera van Xterra Europe. Denemarken wordt zijn laatste grote test voor in oktober het wereldkampioenschap Xterra volgt in Maui.

“Dit jaar nam ik deel aan de Xterra’s van Malta, Italië, België en Frankrijk,” vertelt Geert. “Het seizoen is goed verlopen voor mij, met een podium in België. Ik werd 6de in Malta, 7de in Italië en 7de in Frankrijk, dus het is best goed geweest dit jaar. De Xterra Belgium was een belangrijke wedstrijd voor mij, als thuiswedstrijd, met het thuispubliek… Elk jaar doen er meer en meer atleten mee. Het is een geweldige lokatie en elk jaar proberen mensen er voor het eerst een Xterra, dus dat is super. Ik amuseer me daar dus goed.”

“Dit is mijn tweede keer in Xterra Denemarken en ik hou wel van deze lokatie. Het is aangenaam zwemmen in de zee. Maar dan is het enorm zwaar om via de trappen naar de wisselzone te lopen, je raakt daar meteen erg vermoeid. Het fietsparcours is ook mooi. Het is niet zo moeilijk, maar wel leuk om te rijden. Het loopparcours is ook zwaar. Er zitten snelle stukken in, maar ook een aantal steile klimmetjes. In de laatste twee kilometer loop je de trappen naar beneden, dan een stukje over het strand en door de zee en dan is het nog een keer de trappen op naar de finish. Het is een mooie run maar ook een heel zware,” aldus Geert.