Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Romain Guillaume en Joke Coysman winnen halve Knokke-Heist
Romain Guillaume wint in Knokke-Heist (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Nieuws

Romain Guillaume en Joke Coysman winnen halve Knokke-Heist

Romain Guillaume wint in Knokke-Heist (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Romain Guillaume wint in Knokke-Heist (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

De eerste halve triatlon van Knokke-Heist leverde zowel bij de mannen als bij de vrouwen een mooi podium op. Romain Guillaume maakte de verwachtingen waar en klopte een aantal sterke Belgische triatleten. Bij de vrouwen keek heel Knokke-Heist uit naar de afscheidswedstrijd van Sofie Goos, maar een lekke band strooide roet in het eten. La Goos ging door op karakter en was op afstand getuige van een mooie strijd tussen Joke Coysman, Charlotte Verhaegen en Lore Vanclooster.

Lore Vanclooster (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Lore Vanclooster (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Na een triatloncarriere van 13 jaar nam Sofie Goos zaterdag afscheid van het Belgische publiek in Knokke-Heist. Ze startte met een sterk zwemnummer in de 1.900 meter waarin ze niet te veel tijd verloor op beste zwemster Charlotte Verhaegen. La Goos pakte in de eerste helft van het fietsen flink wat tijd terug en leek op koers te liggen voor winst of minimaal een podiumplaats. Maar dan sloeg rond halfweg de 90 km fietsen het noodlot toe. Lekke band, groot gat in de band dat met wat ‘pitstop’ niet te dichten viel. En dus zat er niks anders op dan een nieuwe band te leggen, maar dat kostte heel veel tijd.

Joke Coysman winnares in de halve van Knokke-Heist (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Joke Coysman winnares in de halve van Knokke-Heist (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Ondertussen was Charlotte Verhaegen verder weggereden van de andere concurrentie. Joke Coysman volgde op vier minuten, Lore Vanclooster op goed vijf minuten. Miek Vyncke, Bieke Trenson en Liesbeth Leysen speelden dan al niet meer mee voor het podium. Charlotte, een van de Kalgirls van 2017, wisselde als eerste, maar zag Joke Coysman in het lopen snel terugkomen. Vlak na het ingaan van de slotronde nam Coysman de leiding over, maar Madam 19 kon niet echt weglopen van een sterke Charlotte. Lore Vanclooster leek wat tijd goed te maken, maar uiteindelijk wisselden de posities niet meer.

Charlotte Verhaegen lange tijd aan de leiding (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Charlotte Verhaegen lange tijd aan de leiding (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Joke Coysman werd de eerste winnares van de halve triatlon van Knokke-Heist. De LTTD-Oilservice triatlete won in 4u35’07. Charlotte kwam na 4u36’31 als tweede over de streep. Lore Vanclooster werd in 4u37’59 derde. Wereldkampioene (bij de F45 vorige week in Zuid-Afrika) Liesbeth Leysen werd knap vierde in 4u45’00. Miek Vyncke werd vijfde in 4u47’40, voor Bieke Trenson (4u51’22). Die ging in de laatste meters nog voorbij aan Sofie Goos die al uitgebreid haar laatste finish op Belgische bodem aan het vieren was met de supporters. Sofie werd in haar slotwedstrijd toch nog zevende in 4u52’08.

Sofie Goos viert haar laatste Belgische finish (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Sofie Goos viert haar laatste Belgische finish (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Bij de mannen opende Adam Lambrechts met een bijzonder snel zwemnummer. Romain Guillaume kwam vlak voor Tom Mets als tweede op het droge, maar de Franse pro reed in no time toe naar Lambrechts en nam vlot de leiding over. In de 90 km fietsen bouwde de Fransman van het Itzu Tri Team zijn voorsprong steeds verder uit. Na de wissel bedroeg het verschil 4’35 op Sanne Swolfs. Tom Mets nestelde zich op de derde positie maar was de enige die in de eerste van drie loopronden tijd goeg maakte op Romain. De Fransman bleef echter een constant hoog ritme aanhouden en het verschil zakte nauwelijks onder de vijf minuten.

Adam Lambrechts (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Adam Lambrechts (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Tom Mets legde zijn halve marathon bijna een minuut sneller af dan Romain Guillaume, maar zelfs een 1u13 volstond niet om de Fransman te bedreigen. Romain toverde zelf een 1u14 uit zijn loopschoenen en liep onbedreigd naar een mooie overwinning in 3u49’34. Tom Mets werd in 3u54’29 tweede en Sanne Swolfs pakte voor eigen volk de derde plaats in 3u57’29. Ruben Geys werd vierde en een sterke Toon Veldeman toonde klaar te zijn voor Hawaii met een knappe vijfde plaats. Adam Lambrechts werd zesde na een heel regelmatige wedstrijd en een minuut later kwam mede Hawaii ganger Maarten Seghers als zevende binnen. 

Mets, Guillaume en Swolfs (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Mets, Guillaume en Swolfs (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Knokke halve (13)

Knokke halve (12)

Knokke halve (11)

Knokke halve (4)Knokke halve (7)

Knokke halve (3)

Knokke halve (2)

Knokke halve (1)