Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Multisport WK 2020 wel heel dichtbij… in Almere
Nieuws

Multisport WK 2020 wel heel dichtbij… in Almere

Dubbel feest in Almere want na het nieuws dat Challenge Almere-Amsterdam in 2019 het EK Long Distance mag organiseren, maakte de organisatie vandaag ook bekend dat een jaar later, in 2020 dus, het ITU Multisport World Championships naar Almere zal komen. Verspreid over een week vinden er dan maar liefst zes WK’s plaats in de Nederlandse polderstad. Een unieke kans voor de Belgische duatleten en triatleten om aan een WK vlakbij huis deel te nemen…

Als hoogtepunt wordt het WK Long Distance Triathlon gehouden. Verder worden onder andere het WK Sprint Duathlon, het WK Standard Duathlon, het WK Cross Triathlon, het WK Aquathlon en het WK Aquabike georganiseerd. ,,Dit is een unieke kans om de lange traditie van triathlon in Almere voort te zetten”, aldus race director Richard Belderok die meteen vooruitblikt op Challenge Almere-Amsterdam die dan haar veertigste editie doormaakt. ,,,Hiermee krijgen we ook nog eens de mogelijkheid om dit jubileum een extra boost te geven. De triathlon ligt natuurlijk verankerd in Almere en hoort bij de identiteit van de stad. Dat zal dankzij de 2020 ITU Multisport World Championships alleen maar meer dimensie krijgen.”

De kans lijkt zeer groot dat er dankzij deze WK’s een heleboel toppers naar Almere zullen komen, maar daarover kan Belderok nu nog weinig zeggen. ,,We verwachten dat er, na de Olympische Spelen en ITU Grand Final, een aantal toppers een poging zullen wagen op één van de races die wij gaan organiseren. Maar elite atleten maken hun planning natuurlijk pas een jaar van tevoren.” 

Aan het binnenhalen van de WK’s ging een lange, intensieve bidprocedure vooraf. De ITU kwam zelfs in Almere langs om te kijken of er mogelijkheden waren om de 2020 ITU Multisport World Championships te organiseren. Die bleken er dus te zijn: ,,De stad is bereid één van onze grootste evenementen te organiseren en mee te helpen aan de ontwikkeling waarbij we samenwerken met de nationale bond om onze sport naar een hoger niveau te tillen”, aldus ITU president Marisol Casado.

De ITU maakte daarnaast bekend waar de Grand Finals van 2021 en 2022 plaats zullen vinden. Aankomend weekend vindt de Grand Final 2018 plaats in Gold Coast, in 2019 is die eer aan Lausanne en in 2020 aan Edmonton. Vandaag hoorden Bermuda en Abu Dhabi dat zij respectievelijk de 2021- en 2022-edities mogen organiseren. 

Bron: 3athlon.nl/Tim Moria