Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironman 70.3 Weymouth geteisterd door onweer
Nieuws

Ironman 70.3 Weymouth geteisterd door onweer

De Ironman 70.3 in het Britse Weymouth werd een editie om niet snel ter vergeten. Slechts zes Pro’s, zowel bij de dames als bij de heren, haalden vandaag de finish in barslechte omstandigheden. Enige Pro voor ons land aan de start was Tom Mets die totaal onderkoeld vroeg uit wedstrijd verdween. Lukas Bosmans en Charlotte Verhaegen keren wel met een podiumplaats op zak terug naar huis.

IMG_5639

Tom Mets onderkoeld uit wedstrijd

Na zijn sterkte prestatie op de halve triathlon in Knokke trok Tom Mets met gezonde ambities richting Weymouth. Hij was de enige pro die ons land vertegenwoordigde dit jaar. Vorig jaar ging de overwinning bij de dames naar Katrien Verstuyft dus was het nu aan de LTTD-atleet om de nieuwe topprestatie af te leveren. Maar de weersomstandigheden zaten niet mee en het werd een waar slagveld aan de Engelse kust. Bij een gevoelstemperatuur van 6° gingen de atleten deze morgen te water en dat eiste meteen zijn tol met heel wat opgaves als verdict. Tom kon nog even doorzetten maar na 25km op de fiets moest ook hij totaal onderkoeld de strijdbijl begraven.

Reactie Tom Mets: “Dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt. Het werd een grotere strijd tegen de koude en de regen in plaats van een onderlinge strijd tussen de atleten. Slechts een handvol pro’s haalden vandaag de eindstreep en jammer genoeg ben ik daar niet bij. Het is best sneu om zo mijn seizoen te eindigen vooral omdat ik dit vertel terwijl de zon er doorkomt. Wel ben ik enorm trots op Lore (Lore Vanclooster, vriendin van Tom) die na uren van afzien wel de eindstreep bereikte.”

IMG_5638

Podium voor Lukas Bosmans en Charlotte Verhaegen

Nog zo iemand die sterk op dreef was in die halve triathlon van Knokke was Charlotte Verhaegen. De atlete van de DOMO-SCOTT team kwam als 2de in haar age-group uit het water en zou enkel tijdens het fietsen nog de latere winnares zien passeren. Met een derde plaats in de categorie 25 bekroonde ze zo haar sterke race. Ook Lore Vanclooster kwam van start in diezelfde age group en legde finaal beslag op een 10de plaats. Een tweede podiumplaats voor de Belgen kwam er van Lukas Bosmans. De Leuvenaar tekende voor de snelste halve marathontijd in zijn categorie en stormde zo naar een knappe 2de plaats. Hij werd hiermee 4de age grouper overall en eindigt in de algemene ranking knap 10de. ‘Bossie’ is dus duidelijk klaar om zijn titel op de Beermile later dit jaar te verdedigen.

De overwinningen overigens in Weymouth gingen naar de thuisatleten Elliot Smales en India Lee.