Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Trigt-mannen en Nederlandse Kijani-vrouwen winnen Holland-België
De winnende Kijani dames in Lille (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Trigt-mannen en Nederlandse Kijani-vrouwen winnen Holland-België

De winnende Kijani dames in Lille (foto: 3athlon.be)
De winnende Kijani dames in Lille (foto: 3athlon.be)

De finale van de T3 Team Triathlon Series viel voor het eerst samen met een Battle Of The Lowlands tussen de Belgische T3 ploegen van de eerste divisie en de topploegen van de Nederlandse Eredivisie triatlon. De overwinningen in deze onvervalste Holland-België werden netjes gedeeld door beide landen. Trigt pakte met drie internationals de dagzege voor Squadra Eindhoven. Bij de vrouwen won Kijani de interland, voor TC Twente Enschede en Tribe.

De deelname van de Nederlandse ploegen betekende, niet alleen in de breedte, een kwaliteitsinjectie. Bij de mannen kwamen dit seizoen al een paar keer de Belgische triatleten sterk voor de dag in de Eredivisie. Op de Lilse Bergen maakten ook twee Belgen deel uit van de sterkste Eredivisie ploeg. Jonathan Wayaffe en Tim Van Hemel legden samen met Nederlandse international Marco Van Der Stel het vuur aan de schenen van de leiders in de T3 Series: TRIGT.

De ploeg uit Doornik pakte uit met een dreamteam met Peter Denteneer, Erwin Vanderplancke en Christophe De Keyser. Ze waren overduidelijk de sterksten en pakten niet alleen de dagzege maar ook de eindzege in de T3 Series. Squadra Eindhoven werden knap tweede op zestien seconden. Rogelli Trimates uit Utrecht waren de tweede Nederlandse ploeg op plaats 11. Voor hen eindigden allemaal Belgen, met KTT Zamaro Wilier op 3 (met Nederlander Marco Akershoek in de rangen), Atriac op 4 en Tribe op 5. Daardoor pakte Atriac alsnog de tweede plaats in het eindklassement van de T3 achter het ongenaakbare Trigt.

Bij de vrouwen ligt het niveau in de Eredivisie in Nederland doorgaans hoger dan in onze T3 Series en dat was zondag ook te zien, al bood Accent Tribe wel mooi weerwerk. Atriac kwam niet in zijn sterkste vorm aan de start, met het oog op het BK Mixed Team Relay, maar zat wel mee vooraan in het eerste onderdeel waarin we een kopgroep van zeven vrouwen kregen. Alleen Fero Mosae uit Maastricht en EFC-ITC misten de boot. Sarissa De Vries bracht op eigen houtje Fero Mosae terug vooraan en met TC Twente Enschede en Kijani erbij, zat het Belgische Tribe uit Grimbergen/Vilvoorde in de tang.

De slotatletes maakten het verschil. Kijani uit Beesd pakten de overwinning met Eva Cornelisse, Inge Heus en een zeer sterke Jeanine Kocken. Op 31 seconden was de tweede plaats voor TC Twente Enschede met Marije Dankelman, Sophie Lingelbach en Deborah Wissink. Tribe werd met Hanne Peeters, Kiara Lenaertz en Jolien Vandemoortele derde op een seconde van TC Twente Enschede.

Slotconclusie: de samenwerking tussen de Belgische T3 Series en de Nederlandse Eredivisie smaakt naar meer. Misschien tijd voor een nieuw, gezamenlijk circuit volgend seizoen?