Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Atriac Belgisch kampioen Mixed Team Relay
Nieuws

Atriac Belgisch kampioen Mixed Team Relay

Atriac viert titel in Lille
Atriac viert zijn titel Mixed Team Relay (foto: 3athlon.be)

Om het seizoen helemaal in schoonheid af te sluiten werd op de Lilse Bergen nog het Belgisch kampioenschap Mixed Team Relay gehouden. Slechts 23 ploegen durfden de estafette wedstrijd aan. Atriac Antwerpen pakte in een gelukkig toch wat opdrogende Lille de Belgische titel, na een superspannende strijd tegen Accent Tribe tussen slotatleten Alexis Krug en Dries Matthys. KTT Zamaro Wilier pakten het brons.

Slechts 23 ploegen aan de start en eigenlijk maar vijf echte kandidaten voor de titel, maar wel een hele spannende strijd en een spectaculaire wedstrijd. Misschien moet de federatie toch eens gaan nadenken om dit BK van een pak meer marketing te voorzien en het vooral niet te plannen vlak na de finale van de T3 Series? Maar dat maakt natuurlijk de rekening niet van de atleten die met twee vrouwen en twee mannen telkens een supersprint van 300 meter zwemmen, 5 km fietsen en 1,5 km lopen moesten afwerken. 

Hanne Peeters toonde klaar te zijn voor de Youth Olympic Games en bracht Tribe in het eerste deel van de MTR aan de leiding. De verschillen bleven echter klein en Atriac en KTT kwamen met Jolien Vermeylen en Quinty Schoens aansluiten. Vervolgens ontbond Tim Van Hamme zijn duivels. Hij kreeg Dieter Boeye en Jarne Verhaegen achter zich aan maar kon ze met een handvol seconden afschudden. Kiara Lenaertz nam over en bracht Tribe comfortabel aan de leiding, mede geholpen door een val van Laura Swannet, gelukkig zonder erg. Tribe wisselde met een kleine voorsprong op Atriac, terwijl KTT en Trigt vochten om de derde plaats.

De slotatleten moesten het gaan doen. Alexis Krug zwom in geen tijd het gat dicht naar Dries Matthys, maar die knalde keihard op de fiets. Krug kraakte even maar bleef doorbijten. Het lopen zou de beslissing brengen. Dries bleef tot halfweg aanklampen maar een derde versnelling van Krug was er te veel aan. Atriac Antwerpen pakte na een spannende tweestrijd de Belgische titel en dat werd aan de finish uitbundig gevierd. Accent Tribe werd knap tweede en Marco Akershoek pakte in het lopen het brons voor KTT Zamaro Wilier. De vierde plaats was voor Trigt en 185-Sportoase-Cecemel werden vijfde, met de jarige Geert Lauryssen die nog net uit de greep van Yeray Luxem bleef voor de tweede Atriac-ploeg.