Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claire Michel net buiten top 10 in Triple Mix Super League Triathlon
Foto: Instagram @superleaguetriathlon
Nieuws

Claire Michel net buiten top 10 in Triple Mix Super League Triathlon

Na een jaar afwezigheid was het vandaag de eerste dag van de Championship serie van Super League Triathlon. De Triple Mix formule is niet nieuw, maar de organisatie stelt alles in het werk om te blijven verbazen. Zo werd dit jaar de Short Chute in het leven geroepen. In het kort: een shortcut van een twintigtal meter. In het lang: per discipline mag de atleet die als eerste in transitie komt genieten van een shortcut onmiddellijk na transitie.

Swim-Bike-Run

De eerste leg van de Triple Mix is een standaard supersprint triatlon. Sofie Coldwell wist explosief te starten en de eerste legale shortcut in de geschiedenis van triatlon te maken. Logischerwijs diende ze dan ook het fietsen solo af te werken, tot ze bij het ingaan van de laatste ronde opgeraapt werd door een achtervolgende groep van zes en zich een sprint aandiende om als eerste in T2 te komen. Opnieuw wist Coldwell het laken naar zich toe te trekken en zo met een kleine voorsprong aan het lopen te starten. Claire Michel kwam als 11e uit het water en 12e van de fiets, samen met de Française Cassandre Beaugrand en de Australische Ashleig Gentle.

Beaugrand en Gentle wisten na één ronde Coldwell bij te benen en de leiding over te nemen. De derde plaats in de eerste leg werd ingenomen door Kirsten Kasper van de VS, Claire eindigde 11e.

Run-Bike-Swim

Nog een nieuwigheid is dat er voor de tweede leg geen gebruik gemaakt zal worden van een time trail start, dit om het voordeel van de Short Shoot niet buiten proportie te laten groeien. Een massastart dus, waar Summer Cook van de VS resoluut de leiding nam. Helaas werd zij in de laatste meters ingehaald door Gentle, die van de Short Chute bij het ingaan van het fietsen kon genieten.

Claire, gekend als een goede loper, wist zich te vestigen in het achtervolgende pack. Deze konden Gentle niet meer inhalen, waardoor ze na een mooie solo een nieuwe Short Chute kon nemen naar het zwemmen. Ondanks haar inspanning staat de Australische niet gekend als een sterke zwemmer, in de laatste rechte lijn werd ze ingehaald door drie atletes, waardoor Gentle, Kasper, Georgia Taylor-Brown (GBR) en Beaugrand de jachtramp moesten opsprinten voor de overwinning.

Beaugrand sprintte naar de overwinning, gevolgd door Taylor-Brown en Kasper. Claire zal de derde leg als 10e starten met een handicap van een dikke 40 seconden.

Bike-Swim-Run

De start van de derde leg is dan weer wel in time trail stijl, met de tijden van de eerste en tweede lap gecumuleerd. Beaugrand ging all-in, op de hielen gezeten door Gentle. Terwijl Gentle ingelopen werd door de achtervolgende Taylor-Brown, Kasper en  Katie Zafares (VS) en Jodie Stimpson (GBR) wist Beaugrand een solo af te werken en, als goede zwemster, met de Short Chute aan het zwemmen te starten.

Zafares wist Beaugrand bij te benen en de Short Chute voor haar neus weg te kapen, maar het mocht niet baten om sneltrein Beaugrand van de overwinning te houden. Zafares werd alsnog tweede, Gentle derde. Claire kon haar top 10 plaats niet vasthouden en finishte 12e.


Dit bericht bekijken op Instagram

What a finish! Triple Mix @cassandrebeaugrand #iamcassandrebeaugrand #iamsuperleague

Een bericht gedeeld door Super League Triathlon (@superleaguetriathlon) op

Geen Belgische mannen bij de Elite

Hoewel er geen Belgische mannen startte bij de Elite was de wedstrijd minstens even spannend als bij de vrouwen. De eerste zwem en Short Chute was voor Herni Schuman, gevolgd door Vincent Luis (die tot tweemaal toe de verkeerde afslag wist te nemen en naar de finish fietste) en Igor Poliansky. Schuman ging na een solo op de fiets een nieuwe Short Chute in en kon solo finished voor Vincent Luis en Kristian Blumenfelt.

In de tweede leg werd de run gedomineerd door de jongeling Alex Yee (Brits kampioen 10.000m nota bene). Enkel Richard Murray en Blumenfelt konden over hem komen op het einde van de run en de Short Chute voor zijn neus wegkapen. Murray wist solo de leiding te bewaren op de fiets en zo de snellere zwemmers een hak te zetten. Zijn voorsprong bleek echter niet voldoende te zijn, hij moest alsnog het hoofd buigen voor Luis en Schuman.

De laatste leg werd gestart door een samenwerkende vennootschap van Schuman en Louis, op de hielen gezeten door het trio Murray, Blumenfelt en Brownlee. Luis slaagde er in zijn kompaan af te schudden, terwijl deze laatste opgeraapt werd door een ontsnapte Blumenfelt. Blumenfelt vergat dat hij zijn helm nog op had in T2 en moest daardoor Schuman terug laten voorgaan, alsook Brownlee op het einde van de swim. Schuman kon het gat op Luis sluiten, maar werd benadeeld door de Short Chute. Luis gaf zijn voorsprong niet meer uit handen, Schuman werd tweede, Blumenfelt derde.

Jong bloed in Super League

Een ander nieuwtje is dat voor de eerste maal jeugdreeksen (Juniors en Youth) deel uit maakten van Super League Jersey. Belgische vertegenwoordiging was er door Joris Basslé, Jarno Cuypers (10e), Cato Cassiers, Laura Swannet (5e), Lotte Vandekerckhove, Stef Corthouts en Raf De Dobbelaere.