Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Yeray Luxem lost Whytic Priem pas in slotfase Sandman
Whytic Priem wordt gefeliciteerd door Yeray Luxem (foto: 3athlon.be)
Multisports

Yeray Luxem lost Whytic Priem pas in slotfase Sandman

Yeray winnaar Sandman 2018
Yeray Luxem wint de Sandman (foto: 3athlon.be)

De Sandman cross triatlon is een unieke wedstrijd binnen het Belgische triatlon landschap. Belgisch kampioen cross triatlon Yeray Luxem schreef de Sandman voor de tweede keer op zijn naam, na 1.000 meter zwemmen in de Noordzee, 36 km mountainbiken en 12 km lopen op het strand en door de duinen. Yeray kreeg zijn overwinning niet op een schoteltje aangeboden deze keer. Whytic Priem beet flink van zich af en gaf zich pas halverwege de slotronde gewonnen.

“Het zwemmen in zee is niet echt mijn discipline en het was in het begin wel echt koud,” vertelt Yeray. “Ik schrok er even af maar kon me toch goed doorzetten. Het fietsen was zwaar, ook al omdat Whytic Priem en Tim Van Daele stevig mee bleven rijden.” Zoals verwacht bracht het lopen de beslissing. “Whytic was heel sterk vandaag,” gaat Yeray verder. “Hij bleef aanklampen en maakte het mij niet gemakkelijk. Na twee derde van het lopen, merkte ik dat hij het wat moeilijker kreeg. Ik heb dan een versnelling geplaatst en kreeg een klein gat,” aldus de Belgische kampioen.

Tim Van Daele ontgoocheld (foto: 3athlon.be)
Tim Van Daele ontgoocheld (foto: 3athlon.be)

Yeray kreeg na de 1.000 meter zwemmen Whytic Priem in zijn spoor. Tim Van Daele volgde op niet al te grote achterstand en sloot in de eerste van 4 ronden mountainbiken aan bij de twee. Tijdens de rest van de 36 km bleven de drie samen, maar na 1 ronde lopen was er geen spoor meer van Van Daele. “Ik heb wellicht een paar borrels zeewater te veel binnen gekregen,” vertelde een ontgoochelde Van Daele. “Ik kreeg al in de slotfase van het fietsen last van buikpijn en dat werd alleen maar erger in het lopen. Er zat niks anders op dan op te geven. Erg jammer, want ik voelde me voor de rest supergoed vandaag. Normaal zijn Priem en Luxem te sterk in het lopen voor mij, maar het zou sowieso spannend geworden zijn,” aldus Tim.

Whytic Priem wordt gefeliciteerd door Yeray Luxem (foto: 3athlon.be)
Whytic Priem wordt gefeliciteerd door Yeray Luxem (foto: 3athlon.be)

Yeray Luxem won dus, voor Whytic Priem. Benjamin Verlet pakte de derde plaats bij de mannen op de lange afstand. Bij de vrouwen lag de Lommelse Lobke Punie de hele tijd aan de leiding, maar in de slotronde van de 12 km lopen kwam de Francaise Sophie Cardinael haar voorbij. Cardinael won de Sandman, voor Punie en debutante Diede De Paepe.

Naast de Sandman triatlon was er ook een duatlon over de lange afstand, gewonnen door Sander Cuvelier voor eigen volk. Op de Light triatlon wonnen Delphine Pareyn en Nick De Wannemaeker. De Light duatlon werd een prooi voor Jan Goddaer en Caroline Van Bauwel.