Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
4de Ironman finish Dirk Baelus in 2018, Philipp debuteert met zege
Laura Philipp wint bij haar debuut in IM Barcelona (foto: Ironman)
Nieuws

4de Ironman finish Dirk Baelus in 2018, Philipp debuteert met zege

Laura Philipp wint bij haar debuut in IM Barcelona (foto: Ironman)
Laura Philipp wint bij haar debuut in IM Barcelona (foto: Ironman)

Terwijl het WK Ironman in Hawaii volop in het midden van de aandacht staat, draait het Ironman circus wereldwijd ondertussen verder op volle toeren. In Europa waren alle ogen gericht op de Ironman van Barcelona. Daarin keken wij vooral uit naar onze Dirk Baelus, van 3athlon.be partner Innerme. Hij was de enige Belgische pro aan de start. Verder waren er nog een paar sterke age groupers en er was het indrukwekkende debuut van de bronzen medaille winnares van het WK Xterra 2017, Laura Philipp.

De Duitse triatlete is er eentje van straffe debuten. Vorig jaar was de Xterra Frankrijk haar allereerste cross triatlon en die won ze meteen. In haar eerste WK Xterra in Maui pakte ze meteen een bronzen medaille. Dit jaar was de 31-jarige Laura Philipp al goed voor 5 overwinningen in de 70.3 Ironman wedstrijden van Marbella, St-Polten, Kraichgau, Zell-am-See en Rugen. Zondag werd ook haar debuut op de volledige afstand een voltreffer. Ze won de wedstrijd in Barcelona overtuigend en zette een nieuw parcoursrecord neer. Met een een finishtijd van 8u34’57 was ze minder dan een half uur trager dan Svensson, de winnaar bij de mannen. Hanna Maksimava werd op 33 minuten tweede en ging in de slotfase voorbij aan Yvonne Van Vlerken. De Europese kampioene had een zware dag in Calella en liet bij de collega’s van 3athlon.nl horen dat het voorlopig haar laatste volledige triatlon is geweest.

Bij de mannen kregen we een spannende wedstrijd die pas in de laatste meters beslist werd. Jesper Svensson haalde het in de spurt. De Zweed won in 8u05’56. Tien seconden later kwam de Duitser Franz Loeschke als tweede binnen. Miquel Blanchart pakte de derde plaats. Dirk Baelus, van Innerme, werd 32ste van de 43 pro’s. Hij stond dit jaar al voor de vijfde keer aan de start van een Ironman en hij haalde in 9u10’48 zijn vierde Ironman finish van het jaar

Bij de M18 was er een knappe derde plaats voor Igor Exelmans. De jonge Belgische triatleet haalde de finish in 9u36’49. Fabrice Cuipers werd vijfde bij de M40 in 9u05’02. Bij de M70 pakte Norbert Hallemeesch een tweede plaats in 14u00’49. 

En wij vonden ook de allereerste Ironman finish van Catherine Ghysels indrukwekkend. De Atriac-triatlete kreeg vanop het thuisfront en vanuit de 3athlon.be redactie een hoop filmpjes te zien voor de wedstrijd om haar te motiveren voor haar Ironman-debuut. En ze deed het uitstekend. Ze werd 169ste vrouw en pakte de 21ste plaats bij de F30 in een knappe 12u37’42. “En ik heb nog ruimte voor progressie, merkte ik,” vertelde Catherine achteraf. “Maar ik ben heel tevreden voor de eerste keer.”