Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hanne Peeters net in top-10 op Youth Olympic Games
Hanne Peeters en coach Mia Dobbeni blij met de top-10 op de YOG (foto: Lieve Sevenants)

Hanne Peeters net in top-10 op Youth Olympic Games

Hanne Peeters en coach Mia Dobbeni blij met de top-10 op de YOG (foto: Lieve Sevenants)
Hanne Peeters en coach Mia Dobbeni blij met de top-10 op de YOG (foto: Lieve Sevenants)

Vorige week meldden we nog dat Hanne Peeters in de top-10 moest finishen om voor het beste Belgische resultaat ooit te zorgen in de Youth Olympic Games. Daar slaagde de jeugdtriatlete ook in. In een snelle wedstrijd pakte ze de tiende plaats en daar was ze terecht tevreden mee.

De strijd voor de medailles was al snel beslist in Buenos Aires. Vroeg in de 20 km fietsen vormde zich een kopgroep van zes die uit de greep bleven van de achtervolgsters. Hanne nestelde zich in een groepje en pakte met de vierde looptijd alsnog de tiende plaats in 1u01’02. Dat was op 2’17 van de Zuid-Afrikaanse winnares Amber Schlebusch.

Results Youth Women 2018 Buenos Aires Youth Olympic Games Triathlon orgRik Malcorps was na het zwemmen meteen op achtervolgen aangewezen nadat hij in het water een laatste versnelling niet kon beantwoorden. Nadat hij op de fiets alle werk alleen moest opknappen kwam hij door steken bijna niet aan lopen toe. Toch beet hij door en kon in het tweede deel alsnog het tempo de hoogte injagen. Met een 24ste stek kwam de jongeman ontgoocheld over de streep waar hij zijn verbetenheid naar meer duidelijk laat blijken. De overwinning ging overigens naar Nieuw-Zeelander McCullough.

43399112_2183106462016042_7039059941939740672_o