Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Rik Thijs en Lien Lanssens zijn de reus en reuzin van Wetteren
Duathlon

Rik Thijs en Lien Lanssens zijn de reus en reuzin van Wetteren

IMG_6778

Voor de zevende maal stond in Wetteren de ‘Reuzen van Wetteren’ op het programma. Heel wat toppers van het ‘cross-circuit’ zakten af richting Oost-Vlaanderen voor de eerste grote afspraak van het winterseizoen. Met de X-Large en de Small editie stonden terug twee wedstrijden op het programma waarin zowel de atleten van het kortere als langere werk aan hun trekken kwamen.

Rik Thijs van start tot finish aan de leiding

Bij de heren was Simon Van Roy opnieuw van de partij om zijn titel te verdedigen. Makkelijk zou het niet worden want met Seppe Odeyn en Rik Thijs stonden twee absolute kleppers aan de start. Al van bij de start nam Rik Thijs de leiding en slechts een loopronde (van totaal drie) duldde hij ook enig gezelschap. Na 3km liet hij z’n twee kompanen, Seppe Odeyn en Wazo De Rouck, achter zich en begon zo aan zijn lange solo. Het pad naar de zege leek zelf helemaal vrij toen De Rouck al snel de rol voorin moest lossen en Odeyn met materiaalpech uit de race verdween. Ondertussen was titelverdediger Van Roy op 5min in de achtergrond vertrokken aan zijn inhaalrace maar hij zou nooit aanstalten maken op een podiumplaats en 7de eindigen. Wie wel na 30km MTB in de buurt van Rik Thijs kwam was Glen Vandevyvere. Maar Thijs deelde zijn wedstrijd goed in en kon toch met een minuut voorsprong aan de laatste 6km lopen beginnen. Hij bouwde zijn voorsprong nog eens tot 5min uit, nam de overwinning en bewijst zo dat er met hem zal moeten rekening gehouden worden in De Hel later dit jaar. Glen Vandevyvere werd een mooie tweede en Wouter Wuilmus hield Bert Nietvelt af voor de strijd om de derde plaats en staat voor voor de tweede week op een rij op het podium.

Lien Lanssens op en over de tegenstand

Bij de dames was het uitkijken naar titelverdedigster Deborah Ghyselen. Zij nam meteen de leiding maar kreeg Soetkin Vertenten mee in haar zog. De twee dames waren onafscheidelijk en samen doken ze na 9km lopen de wisselzone in. Ook daar losten beide dames elkaar voor geen vin maar zagen wel de verrassende Lien Lanssens hen voorbijsteken in de eerste ronde. Lanssens liet meteen beide dames ter plaatse en bouwde op de MTB steeds verder haar voorsprong uit. Hier legde ze de basis voor haar latere zege want met een geruststellende voorsprong begon ze aan de laatste loopproef en kroonde zich zo dit jaar tot de ‘Reuzin van Wetteren’. Deborah Ghyselen kon zich pas in de laatste 3km lopen ontdoen van Soetkin Vertenten en moest zich zo dit jaar met een tweede plaats tevreden stellen. Soetkin Vertenten dus op drie.

Tim Vijverman en Jana Goddeeris winnen de Small Duatlon

In de korte afstand ging de overwinning bij de mannen naar Tim Vijverman. Net zoals bij de X Large besliste een lange solo over de wedstrijd. Vijverman kwam als eerst de wisselzone binnen en zou zo het beeld van de rest van de wedstrijd bepalen. Een verdienstelijke Timothy Vandewattijne bleef constant om minder dan een minuut van de titelverdediger maar Tim Vijverman haalde voor de 2de maal op een rij zijn gram in Wetteren. Gianni Vanhooren haalde nipt de derde plaats, drie tellen voor Frederik Coppin kwam hij over de streep. Bij de dames stond er geen maat op Jana Goddeeris. De youngster haalde het overtuigend voor Kjenta Groeninckx en Estelle De Grote.