Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Super League verwelkomt Marten Van Riel
Nieuws

Super League verwelkomt Marten Van Riel

Marten Van Riel Miyazaki finish
Marten Van Riel int in Miyazaki (foto: ITU/Tommy Zaferes)

De Super League triatlon series zorgen al een tijdje voor spektakel. Voor de Belgische triatlonliefhebbers was het tot nu toe uitkijken naar de vrouwenwedstrijden, met Claire Michel als enige Belgische vertegenwoordigster. Maar nu is er ook goed nieuws bij de mannen. Marten Van Riel wordt de eerste Belg die startrecht krijgt in de Super League competitie. Als afsluiter van het seizoen zal Marten Van Riel starten in de Super League triatlon van Mallorca. Dit wordt zijn eerste deelname aan de champions league van de triatlon.

Het staat vast dat Marten Van Riel, na een door blessureleed ietwat gemiste start van 2018, een dijk van een tweede seizoenshelft aan het zwemmen, fietsen en lopen is. Met een deelname in de Super League triatlon, een wedstrijd met allerlei alternatieve formules zoals de Triple Mix en de Endurance, hoopt hij zijn seizoen met nog wat meer glans af te kunnen sluiten.  Met de zo goed als volledige wereldtop van de olympische afstand belooft het opnieuw een spannende editie te worden. Voor Marten is dit zijn eerste deelname in dit groots event. Zo hoopt hij op het einde van zijn seizoen in de ETU final in Funchal (27-28 oktober) en in de Super League van Mallorca (3-4 november) zijn goede vorm nogmaals te bevestigen.