Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tim Van Hemel pakt dubbel, nu ook Europees kampioen cross triatlon
Europees kampioen Tim Van Hemel tussen Daubord en Ugazio (foto: ETU)
Multisports

Tim Van Hemel pakt dubbel, nu ook Europees kampioen cross triatlon

Europees kampioen Tim Van Hemel tussen Daubord en Ugazio (foto: ETU)
Europees kampioen Tim Van Hemel tussen Daubord en Ugazio (foto: ETU)

Tim Van Hemel heeft zijn tweede Europese titel op drie dagen behaald. Na eerder goud op het EK cross duatlon was hij donderdag ook de sterkste op het EK cross triatlon in het Multisport Festival van de ETU in Ibiza. Ondanks de concurrentie van het WK Xterra in Maui dit weekend, stonden er nog een aantal grote namen aan de start, maar Van Hemel verzilverde zijn goede vorm en legde opnieuw de basis voor zijn titel in het mountainbiken.

Op de zesde dag van het ETU Multisport Festival kwamen drie Belgische elite triatleten aan de start van het EK cross triatlon. Lucas Van Deynze wou, ondanks een pijnlijke valpartij op woensdag, opnieuw naar het podium bij de U23. Yeray Luxem kreeg het gezelschap van Europees kampioen cross duatlon Tim Van Hemel.

Tim Van Hemel begon sterk aan het EK en zwom 13’40 over de 1.000 meter zwemmen. Hij had een kleine minuut achterstand op een select leidersgroepje waarvan Jens Roth, Brice Dabord en Hannes Wolpert de bekendste namen waren. In de 20 km fietsen stond er opnieuw geen maat op Van Hemel. Die veroverde dinsdag al de Europese titel in de cross duatlon. Het parcours van de cross triatlon werd als iets makkelijker bestempeld, maar onze landgenoot slaagde er toch in om op de mountainbike vooraan aan te sluiten. Hij kwam als eerste van de fiets met een minuut voorsprong op Jens Roth, Filippo Rinaldi, Brice Daubord, Marcello Ugazio, Arthur Serrieres, Tomas Kubek en Tommaso Gatti. Yeray Luxem volgde als 18de op vier minuten. Lucas Van Deynze viel helaas uit tijdens het mountainbiken.

In de afsluitende 6 km lopen, kwamen de achtervolgers dichterbij. Brice Daubord verkleinde het gat na de tweede ronde tot 22 seconden, Marcello Ugazio volgde op 35 seconden. Maar in de slotronde kon Van Hemel nog een laatste versnelling plaatsen. Hij werd oververdiend Europees kampioen in 1u19’39. Veertig seconden later volgde de Fransman Brice Daubord in 1u20’19. De Italiaan Marcello Ugazio pakte met een derde plaats in 1u20’37 de Europese titel bij de beloften. Yeray Luxem werd 12de in 1u24’21.

Het is al de zevende Belgische medaille en de vierde gouden ondertussen op het ETU Multisport Festival.