Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zilver voor Lucas Van Deynze op EK cross duatlon
Multisports

Zilver voor Lucas Van Deynze op EK cross duatlon

Lucas Van deynze podium Ibiza

Dinsdag berichtten we al over de Europese titel van Tim Van Hemel, maar het EK cross duatlon leverde nog twee extra medailles op voor België. Lucas Van Deynze werd 14de overall maar kwam als tweede U23 over de streep en pakte daarmee zilver. Didier Vandenbosch was onze enige vertegenwoordiger bij de age groupers, maar hij was alweer goed voor eremetaal.

Lucas Van Deynze Tim Van Hemel Ibiza

Lucas Van Deynze werd eerder dit seizoen al wereldkampioen cross triatlon bij de age groupers in Fynn. Hij was blij met zijn zilveren plak bij de beloften. “Maar nu eerst tijd om even te recupereren, want donderdag ga ik opnieuw aan de slag in het EK crosstriatlon,” aldus de atleet uit Mol.

Didier Vandenbosch finishte de 6,3 km lopen, 18 km mountainbiken en 4,2 km lopen in 1u37’55. Dat was voldoende voor een bronzen medaille bij de M50, zijn derde medaille al op een EK. “Dit is mijn derde medaille op het EK in drie jaar tijd,” vertelde een blije Didier. “En wat nog leuker is, ik heb nu alle kleuren gehad. Na goud en zilver nu brons. Donderdag probeer ik mijn Europese titel cross triatlon te verlengen,” aldus de BIN-atleet. Die nam vlak voor zijn eigen wedstrijd nog even de tijd voor wat foto’s van Tim Van Hemel in actie bij de elites:

Tim Van Hemel op weg naar goud (foto: Didier Vandenbosch)
Tim Van Hemel op weg naar goud (foto: Didier Vandenbosch)

Met het zilver voor Lucas en het brons voor Didier staat de medaille spiegel voor België nu al op 6 stuks, met drie keer goud, een keer zilver en twee keer brons.