Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuwe locatie voor Super League – Malta
Nieuws

Nieuwe locatie voor Super League – Malta

42838548_1056646191177344_5809619433131343872_o

Het voorbije weekend was het weer zover: het Super League Triathlon circus streek op ons neer. Ditmaal op een nieuwe locatie, Malta en zoals steeds met een vernieuwende formule. In Malta zou er gedurende twee dagen strijd geleverd worden: de Eliminator en de Equalizer.

Eliminator

In de ‘Eliminator’ worden drie korte triathlons afgewerkt, steeds met 10 minuten pauze tussendoor. Per triathlon werd er 300 meter gezwommen, werden er vier bochtige rondes gefietst en 1,5 kilometer gelopen. Na iedere triathlon vielen de laatste vijf atleten af. Hierdoor moest er tactisch geracet worden, zodat er bij de laatste race genoeg in de tank zat om voor de winst te kunnen gaan. Zaferes won overigens alle drie de rondes.

Claire Michel moest de rol lossen tijdens de tweede race, wat haar een voorlopige 10e stek opleverde, beter dan de 12e plaats na de eerste ronde in Jersey, maar werk aan de winkel op zondag.

Equalizer

De startposities tijdens de Equalizer werden op vrijdag al bepaald. De atleten dienden een 600m zwemproef af te werken op basis van dewelke ze op de startlijst gezet zouden worden voor het slotevenement. Claire keek op basis hiervan op naar een achterstand van 38 seconden op de leidster Taylor Spivey. De Equalizer bestaat uit twee korte triathlons van allebei 300 meter zwemmen, vier kilometer fietsen en 2 kilometer hardlopen. Tussen beide triathlons zit geen rust, een mini-Enduro als het ware. Zoals steeds in Super League Triathlon was ook in Malta de 90-seconden regel van toepassing, deze nekte Claire bij het uitkomen van het tweede zwemnummer.

Het podium was trouwens volledig gehuld in de Stars and Stripes, met Katie Zafares op één, Kirsten Kasper op twee en Summer Cook op drie.

Zelfde protagonisten bij de mannen

De mannenrace werd gekleurd door dezelfde hoofdrolspelers als in Jersey. Schoeman en Luis legden elkaar het vuur aan de schenen en Murray kwam zich op regelmatige basis in de debatten mengen, maar uiteindelijk was het na Luis en Schoeman de Canadees Tyler Mislawchuk die met de bronzen plak ging lopen voor Brownlee.

Volgende week belooft de Super League Triathlon Mallorca een meer interessante race te worden voor ons, Belgen. Na zijn duikvlucht op Madeira zal Marten Van Riel daar als eerste Belgische man onze nationale driekleur verdedigen.