Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alle Belgische resultaten van het WK Xterra in Maui
Stephane Vander Bruggen finisht in Maui (foto: Jodienne Leigh)
Multisports

Alle Belgische resultaten van het WK Xterra in Maui

Stephane Vander Bruggen finisht in Maui (foto: Jodienne Leigh)
Stephane Vander Bruggen finisht in Maui (foto: Jodienne Leigh)

Wie zondagavond Belgische tijd mee heeft gevolgd, zag dat het een loodzware editie werd van het WK Xterra in Maui, mogelijk zelfs de lastigste ooit in de 23-jarige geschiedenis van het grootste cross triatlon event ter wereld. Zondag kon u hier al lezen hoe Geert Lauryssen 24ste werd, maar er stonden naast de ontgoochelde Geert nog negen Belgen aan de start van het WK.  En ook zij hadden het zwaar. Nicolas Gosse viel net naast het podium en nog 4 Belgen pakten een top-10 plaats in hun categorie. Een overzicht…

Een van onze opvallendste deelnemers was toch wel Stephane Vander Bruggen. De Belgische Aussie staat er om bekend om België in age group WK’s te vertegenwoordigen, vaak met een medaille tot gevolg. Mountainbiken is niet echt zijn specialiteit. In het zwemmen kwam hij nog als tweede veertiger uit het water, vlak achter leider Nicolas Gosse. Maar in het mountainbiken werd het enorm ploeteren voor Stephane. Twee weken na zijn knappe finish in het WK Ironman in Kona werd het nu pas een 436ste plaats na meer dan 5 uur afzien. Maar toch knap dat hij de twee combineerde.

En ook een sympathiek Belgisch koppel uit San Diego haalde de finish. Niels Vande Casteele finishte na 4u42’31. Zijn vrouw Djohara Halimaoui had het lastig maar haalde op karakter de eindstreep in 6u59’54. De allerlaatste atleet van de 665 finishers deed er nog bijna een uur langer over: 7u58’37.

Nicolas Gosse: “Modder en hoge golven…”

De beste Belgische age group prestatie kwam van Sylvain Denis, die na een matig zwemnummer in de hoge golven sterk terug kwam op de fiets. Hij werd tweede Belg op twee minuten van Lauryssen en eindigde als 50ste overall, goed voor de 7de plaats in zijn age group. Ook Olivier Champenois (9de M30), Wout Moreel (7de M40) en Frank Kiveryn (10de M50) pakten een top-10 plaats in hun categorie. Net zoals Nicolas Gosse, die in de uitslag als inwoner van Ploegsteert, France staat, maar dat is dus wel degelijk België… Hij was absoluut tevreden met zijn vierde plaats, op drie minuten van het podium. Twee weken voor het WK kwam hij nog ten val met de mountainbike en ook hij had het over de modder en de hoge golven die het lastig maakten:

Ontgoocheling groot bij Geert Lauryssen

Bij Geert Lauryssen kwam de 49ste plaats overall hard aan. De triatleet van het 185-Sportoase-Cecemel team was enorm ontgoocheld. “Ik had zo hard getraind voor het WK Xterra. Ik zat in een goede conditie. En ik heb niks laten zien,” reageerde Geert na de wedstrijd. “Ik was mentaal helemaal gebroken bij het fietsen en dat was het dan… Ik weet zelf wel waar het aan ligt maar ga hier mezelf niet goed praten met uitvluchten. Dit was een verloren kans vandaag omdat de omstandigheden me normaal wel moesten liggen. Maar ja, ‘als’ telt niet he?” aldus Geert.

PlaatsPl. Cat.NaamTijdCat
4924Geert Lauryssen3:34:24Mpro
507Sylvain Denis3:36:20M35
839Olivier Champenois3:50:06M30
904Nicolas Gosse3:53:04M40
1037Wout Moreel3:58:23M40
18110Frank Kiveryn4:18:43M50
27923Niels Vande Casteele4:42:31M30
32625Antonin De Clercq4:53:11M25
43644Stephane Vander Bruggen5:21:46M40
63619Djohara Halimaoui6:59:54F30