Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Haal meer uit de winter voor minder geld
Gear

Haal meer uit de winter voor minder geld

optimize tri boutique (3 van 91)

Ooit overwogen om een smarttrainer te kopen, maar afgeschrikt geweest door het hoge prijskaartje? Ooit ingeschreven voor spinninglessen, maar bedroevend weinig kunnen gaan omdat de uren niet goed uitkwamen? Ooit eenzaam op de rollen gezeten en de training niet kunnen afwerken omdat de verveling toesloeg?

Als je op één van bovenstaande vragen ‘ja’ hebt geantwoord, is er in Kalmthout misschien wel een oplossing voor jou! Onder de vleugels van Optimize Tri Boutique, gelinkt aan het BMC-Vifit Pro Triathlon Team, is er een ‘pop-up fietstrainingscentrum’ geopend in een leegstaande feestzaal: Bike Together. Triatleet Bart “Barry” Schrooyen bemerkte dat er een heel aantal atleten rondliepen die op zoek waren naar de mogelijkheden van smarttrainers, maar daar geen duizend(en) euro’s voor over hadden. In samenwerking met Optimize Tri Boutique ging hij op zoek naar een locatie en sponsors om dit doelpubliek te voorzien van twintig Tackx Neo smarttrainers en een Tackx Magnum (je weet wel, die loopband om op te fietsen).

optimize tri boutique (83 van 91)

Het resultaat mag er zijn, een tijdelijk trainingscentrum en winkel in één. Een zaak waar de verschillende merken die samenwerken met het team van onder andere Bart Aernouts verkocht worden. Trainen doe zal je hier nooit alleen doen: afzien kan je met twintig tezelfdertijd en er is steeds een medewerker aanwezig. Ook gestructureerde workouts (ERG sessies voor zij die vertrouwd zijn met smarttrainers) zijn mogelijk, wanneer het uitkomt in jouw agenda. Bike Together heeft doelbewust zijn openingsuren ruim genomen om te voldoen aan de noden van de werkende mens. Of mensen, want vanaf acht personen kan je de zaal reserveren voor groepssessies.

optimize tri boutique (37 van 91)

De nadruk ligt op het fietsen, maar er is ook ruimte gemaakt voor blessurepreventie. Naast de grote fietszaal is een aparte ruimte waar, op basis van SpartaNova, screenings kunnen plaatsvinden en gepersonaliseerde preventieprogramma’s opgestart kunnen worden.

Laat ons duidelijk zijn dat Bike Together slechts een tijdelijk initiatief is, je kan in feestzaal De Kievit terecht zolang het winteruur onze avonden korter maakt. Wie weet welke ideeën ze tijdens het zomeruur uit hun mouw gaan schudden…

Meer info met betrekking tot openingsuren en reservatie kan je vinden op de website van Bike Together.