Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lander Sels en Sharon Van Leuven winnen cross duatlon Lichtaart
Multisports

Lander Sels en Sharon Van Leuven winnen cross duatlon Lichtaart

Lander Sels podium Lichtaart

Lander Sels heeft donderdag 1 november de cross duatlon van Lichtaart gewonnen. De wedstrijd op en rond het technische mountainbike parcours van de Floreal was de tweede manche van het Hammer Nutrition Circuit. Bij de vrouwen won Sharon Van Leuven.

“Het parcours in Lichtaart is heel technisch en er volgen veel hoogtemeters op korte tijd, zoiets zie ik volledig zitten,” reageerde Lander. “Na bewust behoudend te starten in het lopen, kwam ik toch als eerste de wisselzone binnen.” Op de mountainbike kwam Pieter Van Dyck aansluiten. De jonge atleet van KTT verkeert in goede vorm de laatste weken, maar hij kreeg kettingproblemen.

“Ik hoopte een beetje te kunnen samenwerken,” gaat Lander verder, “maar na een halve ronde had Pieter kettingproblemen. Jammer, maar ik ging niet wachten, dan maar alleen verder. Het parcours leende er zich ook toe. Ik heb dan altijd met een 20 tal seconden voorsprong gereden tot ik in de tweede ronde zelf kettingproblemen kreeg en even aan de kant stond. Met als gevolg dat ik mijn eerste plaats kwijt was. Ik heb even moeten achtervolgen om terug in te halen om vervolgens weg te rijden in de laatste ronden. Tot slot heb ik in het lopen mijn voorsprong vergroot met de eerste plaats als gevolg. Volgend doel is deze zondag in Reusel,” aldus de winnaar en nieuwe leider in het Hammer Nutrition Circuit. Vorige leider Geert Lauryssen, die de eerste manche in Brecht won (waar Sels derde werd), zat nog in Maui waar hij vorige zondag deelnam aan het WK Xterra.

Lander Sels won de cross duatlon in 1u13’27. Pieter Van Dyck werd tweede in 1u14’37. Steven Bogaerts schuift op naar de tweede plaats in de tussenstand met zijn derde plaats in Lichtaart in 1u15’14.

Podium vrouwen Lichtaart

Bij de vrouwen haalde triatlete Sharon Van Leuven het van mountainbike specialiste Sara Van Peer. Sharon won in 1u29’29 en had meer dan twee minuten voorsprong op Sara. Die werd tweede in 1u32’15. Caroline Van Bauwel werd derde in 1u34’28.

Uitslag