Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wat een comeback! Bozzone wint 70.3 IM Western Sydney
Nieuws

Wat een comeback! Bozzone wint 70.3 IM Western Sydney

Bozzone wint 703

Dat Terenzo Bozzone de 70.3 Ironman Western Sydney wint, zou normaal geen verrassing zijn. Maar dat de Nieuw-Zeelander er wel zijn eerste wedstrijd wint bij zijn comeback na een zware blessure is wel een verrassing. Bozzo werd vijf maanden geleden op training aangereden door een auto en miste daardoor onder andere het WK Ironman in Hawaii. Zondag was hij outstanding in Australië.

Bozzo heeft hard gewerkt de laatste maanden om terug te komen, zoals je kan lezen bij onze collega’s van 3athlon.nl. De Kiwi vreesde vooraf nog voor zijn looponderdeel omdat hij bovenop de kwetsuren van het ongeluk ook te kampen kreeg met een achillespees probleem. Maar dat lopen ging hem in Western Sydney toch goed af. Hij liep Sam Appleton er af en ging met een halve marathon van 1u15 aan de haal met de overwinning. Bozzo was samen met een kopgroepje van vier uit het water gekomen en kwam samen met Appleton op kop in het fietsen. Bozzone won in 3u43’35 voor Sam Appleton (3u45’47) en Casey Munro (3u53’35). Het is zijn vijfde zege van 2018!

Bij de vrouwen won Radka Vodickova, al gaat die tegenwoordig door het leven als mevrouw Brad Kahlefeldt. Radka kwam traditiegetrouw als eerste uit het water en bouwde haar voorsprong gestaag uit. Ze won in 4u12’26 voor Hannah Wells en Grace Thek.

Bij de age groupers waren er twee opvallende resultaten. Zo won de jonge Kieran Storch de M18 age group in een supertijd van 3u57’28, de zesde tijd overall, inclusief de pro’s. Een naam om in de toekomst in de gaten te houden. En verder was er ook nog een bekende naam. Nederlander Eric Van Der Linden won de M40 categorie in een tijd van 4u18’07.