Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ook triatlonwereld in rouw na overlijden Niels Van Doorne
Duathlon

Ook triatlonwereld in rouw na overlijden Niels Van Doorne

Het nieuws van het plotse overlijden van de jonge atleet Niels Van Doorne is ook in de triatlon- en vooral de duatlonwereld ingeslagen als een bom. De 29-jarige pisteloper en veldloper werd zaterdag plots onwel. Zijn zwangere vriendin probeerde hem nog te reanimeren maar er mocht geen hulp meer baten. In 2016 was Niels nog vijfde op de sprintduatlon op de Memorial Benny Vansteelant.

In de streek van Torhout is er altijd veel kruisbestuiving geweest tussen atletiek en triatlon en dan vooral ook duatlon. Er zijn dan ook heel wat tri- en duatleten die Niels kenden. Zelf dook hij in 2016 op in de Memorial Benny Vansteelant. In de sprintduatlon gaf hij meteen zijn visitekaartje af door als eerste met Gerry Verhaert in de wisselzone binnen te lopen. Op de fiets moest hij toen nog zijn meerdere erkennen in de sterkere duatleten, maar hij werd uiteindelijk wel knap vijfde. Zijn grote liefdes bleven echter de piste in de zomer en de veldcross in de winter. Vorige week werd hij nog vijfde in de cross van Waregem.

In Het Nieuwsblad kan je meer informatie vinden over het overlijden van Niels. Wij wensen vanuit de hele redactie zijn familie, vrienden en collega-atleten heel veel sterkte toe.