Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Maastricht in nieuw format wellicht in 1ste weekend augustus
Nieuws

Maastricht in nieuw format wellicht in 1ste weekend augustus

Ironman Maastricht in 2016 (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Ironman Maastricht in 2016 (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Ironman Maastricht zal zeer waarschijnlijk plaatsvinden in het eerste augustusweekend van 2019. Over drie dagen verspreid (2, 3 en 4 augustus, red.) worden er een NightRun, een IRONKids, een Ironman 4184 en Ironman 5150 gehouden. Dat melden onze collega’s van 3athlon.nl.

,,Maak je klaar voor een weekend waarin iedereen kan racen.” Het is een wat cryptische omschrijving die woensdagavond op de Facebookpagina van Ironman Maastricht is verschenen. ,,Vrijdag maken we meer bekend”, aldus Vincent van der Stouwe namens organisator Extra Leisure. ,,Voor nu doen we nog even geen uitspraken want we zetten de laatste puntjes op de ‘i’.”

Toch lijkt het vrijwel zeker dat Ironman Maastricht dit jaar in het weekend van 3 en 4 augustus wordt gehouden. Op de website van de gemeente Maastricht staat namelijk een verwijzing naar de jaarlijkse evenementenkalender en daar is ook Ironman Maastricht al opgenomen. Op 2 augustus zou er een Night Run zijn, op 3 augustus dan een IRONkids (kindertriathlon, red.) en een Ironman 4184. Dit is een triathlon over 400 meter zwemmen, 18 kilometer fietsen en 4 kilometer hardlopen.

Op zondag 4 augustus vindt dan de eerder genoemde Ironman 5150 plaats: 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. Ondanks dat Van der Stouwe dit bericht nog niet wil bevestigen, ontkent hij het ook niet. ,,We wachten tot vrijdag, maar als het om Ironman Maastricht gaat, zou het heel goed kunnen dat we kiezen voor het eerste weekend van augustus.”

De gemeente Maastricht heeft Ironman Maastricht al in haar evenementenkalender opgenomen. (Foto: 3athlon.nl)