Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Win gratis startbewijs voor Open Triple Mix in Almere Duin
Nieuws

Win gratis startbewijs voor Open Triple Mix in Almere Duin

Marco Duin

Start2Finish, de organisatie van DUIN Triathlon & Duathlon (waar de vorige twee jaar het BK LD duatlon gehouden werd) komt met een primeur in Nederland: een open Triple Mix die voor iedereen toegankelijk is. Je kan nu, ook als Belg, een gratis startbewijs winnen voor deze spectaculaire discipline… Vorig jaar had DUIN Triathlon & Duathlon overigens ook al de Nederlandse primeur door toen een Triple Mix voor de Eredivisie en 1eDivisie te organiseren en die behoorlijk spectaculaire discipline werd toen zo goed ontvangen dat de organisatie, Start2Finish, nu heeft besloten ook een Open Triple Mix aan haar DUIN-weekend toe te voegen.

Tijdens een Triple Mix leggen alle deelnemers drie relatief korte triatlons af, steeds in een andere volgorde. Er wordt begonnen met 200 meter zwemmen, 5 kilometer fietsen en 1.5 kilometer hardlopen. Vervolgens krijgen de deelnemers tien minuten rust, om daarna dezelfde afstanden te doen maar dan in de volgorde lopen, fietsen, zwemmen. Na nogmaals tien minuten rust mag iedereen voor een laatste keer aan de bak. Dit keer wordt er echter eerst gefietst, dan gezwommen en tot slot gelopen. ,,Ik heb echt genoten van dit concept”, sprak Marco van der Stel al toen hij dit jaar (tijdens de eerste Triple Mix in Nederland dus, red.) als eerste over de streep kwam. ,,Ik zag dit vorig jaar voor het eerst in het buitenland en wilde heel graag zelf eens een Triple Mix doen. Dit is alles wat de triathlonsport zo mooi maakt.” De winnaar krijg daarin bijval van Jony Heerink. Zij trok bij de dames aan het langste eind. ,,Ja, dit is echt een geweldig concept.”

Tot nog toe was de Triple Mix alleen voorbehouden aan internationale en nationale toptriatleten. ,,Tot nu dus”, aldus wedstrijdleider Jefry Visser namens de organisatie. ,,We vinden het belangrijk om mensen zoveel mogelijk kennis te laten maken met wat er allemaal mogelijk is binnen deze sport. En de Triple Mix is daar wel een heel mooi voorbeeld van. Het gaat hard, het gaat snel, het is vermoeiend en het is vooral heel erg spectaculair. We bieden tachtig startplaatsen aan.”

Tachtig triatleten kunnen zich dus vanaf nu inschrijven voor de Triple Mix. DUIN Triathlon & Duathlon wordt in het weekend van 18 en 19 mei gehouden en bestaat naast de Triple Mix (die op 19 mei wordt gehouden), onder andere uit het NK Duathlon, een open OD serie, een jeugdtriathlon en diverse Divisiewedstrijden.

In samenwerking met organisator Start2Finish geeft 3athlon.nl een gratis startbewijs voor de Open Triple Mix weg. Via onze Facebookpagina kun je zien hoe je een startbewijs kunt winnen!