Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bart Aernouts: “Om sportman van het jaar te worden, moet ik Hawaii winnen…”
Nieuws

Bart Aernouts: “Om sportman van het jaar te worden, moet ik Hawaii winnen…”

Bart Aernouts (4)

Bart Aernouts viel vrijdag bij ons in de prijzen als Triatleet van het Jaar 2018. Een dag later was hij bij het Sportgala niet eens bij de drie finalisten voor de titel Sportman van het Jaar. Bart ligt er niet echt wakker van, al was ook bij hem Koen Naert zijn favoriet. Dat de titel naar voetballer Eden Hazard ging, kan op social media op weinig begrip rekenen bij veel sportliefhebbers. Die hadden liever Naert of Swings gezien en in veel gevallen wordt ook Bart Aernouts vermeld. “Maar je kan verschillende sporten onmogelijk met elkaar vergelijken,” vindt Bart.

“Zo’n verkiezing voor Sportman van het Jaar blijft een apart gegeven. In principe kan je prestaties en sporten onmogelijk met elkaar vergelijken. Het blijft een verkiezing he. Het zou misschien anders zijn als atleten elkaar verkiezen. Bovendien, waarom zou een voetballer als Eden Hazard het niet mogen winnen? Bij de genomineerde voetballers zaten heel wat toppers, ook in het verleden. En die halen het bijna nooit. Persoonlijk vond ik de Europese titel marathon voor Koen Naert heel straf. Zelf lig ik er niet wakker van dat ik niet bij de laatste drie was. Ik ben blij met mijn trofee van Triatleet van het Jaar. Het is de eerste keer dat me dat overkomt. Ik vind de appreciatie binnen de sport veel belangrijker, en ook de extra fans die mijn tweede plaats in Hawaii heeft opgeleverd.”

Wij blijven het jammer vinden dat een tweede plaats in de grootste triatlon ter wereld onvoldoende is om de finale shortlist van drie genomineerden te halen voor de Sportman van het Jaar. Maar Bart weet alvast wat daar aan te doen is: winnen. “Als ik sportman van het jaar wil worden, dan moet ik volgend jaar gewoon het WK Ironman in Hawaii winnen,” besluit Aernouts met een glimlach.