Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Rik Thijs beste duatleet in Naturarun Holsbeek
Duathlon

Rik Thijs beste duatleet in Naturarun Holsbeek

Rik Thijs heeft zondag met overmacht de eerste Hageland Naturarun in Holsbeek gewonnen. Hij won met ruim vier minuten voorsprong de 18 km, de langste afstand zondag. Rik pakte meteen een mooie revanche voor de Hel van Kasterlee in zijn eerste wedstrijd van 2019. Hij haalde het onder andere van de nummer drie van de Hel, Simon Van Roy.

Trailwaardig met 570 hoogtemeters

Er stonden heel wat recente en oude duatleten en triatleten aan de start. De nieuwe Hageland Naturarun van Sportevents lokte met zijn vroege datum in januari meteen meer dan duizend lopers. De wedstrijd in Holsbeek kaderde in de Naturarun Series, maar had als trailrun niet misstaan. In de 18 km moesten er 570 hoogtemeters overwonnen worden, netjes verdeeld over 4 bergjes in het Sint-Geertruidebos (Attenhoveberg en Lemingberg) en het Chartreusebos (Speelberg en Chartreuseberg).

Hellevegen in actie

Rik Thijs haalde het in Holsbeek in een supersnelle tijd van 1u11’03. Pas 4’41 later kwam Frank De Ville als tweede binnen. Joop Wauters werd derde voor Jasper Mannaert. Joren Leysen, drie weken geleden nog 35ste in de Hel van Kasterlee, werd vijfde. Daarachter kregen we drie ploegmaats, met Geert Delen op zes, Jimmy Oprins op zeven en oud-topduatleet Pepijn Duwein op acht. Simon ‘Sikke’ Van Roy liep een tijd in de top-10 maar moest met pijnlijke hellebenen genoegen nemen met de 11de plaats. Marc Papanikitas werd 15de en de jarige topsportdirecteur van Triatlon Vlaanderen, Reinout Van Schuylenbergh werd 20ste.

Bij de vrouwen haalde Jolien Luyten het in 1u36’25 voor Kathleen Sterckx, de vrouw van Reinout en vroeger ook niet onverdienstelijke triatlete. Wendy Philippaerts werd derde en hield Joke Odeyn, zus van Seppe en drie weken geleden nog derde in Kasterlee, van het podium.

Onderkoeld in de Hel

Voor Rik Thijs was het een mooie revanche voor zijn DNF in Kasterlee. “Gelukkig was het hier beter weer dan in de Hel,” vertelt Rik. “Ik was compleet onderkoeld. Toen ik uit de wedstrijd stapte, moest mijn pa me uit mijn klikpedalen helpen, mijn handen en voeten waren verstijfd. Ik voelde de inspanningen nog wel, al heb ik natuurlijk het voordeel tegenover Sikke dat ik die laatste 30 km niet heb moeten lopen in Kasterlee,” aldus de winnaar.

Leen Vanden Daelen al vroeg in vorm

Toptriatlete Leen won de 14 km en deed dat op indrukwekkende wijze. Met een tijd van 1u13’35 werd ze knap vijfde overall. Jessica Dams moest op de tweede plaats meer dan vijf minuten toestaan op Leentje. Die werkt naar de 70.3 Ironman van Mallorca toe in mei. “Mallorca wordt mijn eerste lange afstand triatlon. Nadien volgt natuurlijk Leuven en wellicht ga ik dan doortrainen richting Challenge Geraardsbergen. Dit jaar is het Belgisch Kampioenschap in Geraardsbergen en dat opent perspectieven. Maar tussendoor wil ik zeker nog wat trails doen, altijd leuk om lopen,” aldus Leentje. Triatleet Christoph De Man won bij de mannen in 1u02’47.

Uitslagen